Advokatfirmaet Rogstad tapte mot VG i lagmannsretten

Rogstad saksøkte VG og en journalist for brudd på opphavsretten, men vant ikke frem i Borgarting lagmannsrett.
Steingrim Wolland er styreleder i Advokatfirmaet Rogstad. Her fra en annen rettssak. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Steingrim Wolland er styreleder i Advokatfirmaet Rogstad. Her fra en annen rettssak. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det skriver Medier24, som omtalte saken først.

VG publiserte har publisert en rekke kritiske artikler om Advokatfirmaet Rogstad. I den anledning har avisen brukt flere portrettbilder av advokatene fra firmaets nettside. Det er også hentet bilder fra en av advokatens Facebook-profil.

Advokatfirmaet tok ut søksmål mot VG og en journalist i april i fjor, hvor det ble fremsatt krav om erstatning/vederlag etter åndsverkloven, og krav om dom mot ytterligere spredning av bildene. I tingretten ble både VG og journalisten frifunnet.

Dommen fra tingretten ble anket til lagmannsretten, som behandlet saken 24. og 25. august. Onsdag kom lagmannsrettens dom, og VG fikk medhold. Advokatfirmaet Rogstad er dømt til å betale saksomkostninger på 334.177 kroner.

"Lagmannsretten finner det klart at bruken av bildene ikke på en urimelig måte tilsidesetter opphavernes interesser, og at bruk av sitatretten etter en konkret interesseavveining er i samsvar med åndsverkloven § 29. Etter dette kan ankene ikke føre frem, og de forkastes.", heter det i dommen, som AdvokatWatch også har fått tilgang på.

– Jeg er glad for avgjørelsen, og synes den er riktig. Den er også i tråd med det som har vært vår argumentasjon hele tiden, sier VGs sjefredaktør og administrerende direktør Gard Steiro til Medier24.

Steingrim Wolland er styreleder i Rogstad sier til Finansavisen, at firmaet ikke er enig i domsavgjørelsen.

– Du kan regne det som sikkert at avgjørelsen blir anket. Men når det er sagt er jeg egentlig litt skadefro, for det blir dyrere for VG med én runde til i rettssystemet, sier han.

Halstein Sjølie i retten: – Jeg taklet ikke livet og de utfordringer jeg hadde tatt på meg

Sa opp Festspill-direktør etter Hjort-rapport 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også