Eks-advokat dømt for grov økonomisk utroskap

En tidligere advokat er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til betinget fengsel i 60 dager for grov økonomisk utroskap.
Foto: Domstol.no
Foto: Domstol.no

Mannen, som er i 50-årene, drev et selskap i Tromsø ved siden av advokatvirksomheten. Gjennom dette selskapet skal mannen ha fått privat betalt for salg av båtplasser, ved at han oppga sitt eget kontonummer som mottakerkonto til kjøperne. Dette skjedde i en periode mellom 2016 og 2018.

Dette var ikke avtalt eller for øvrig i selskapets interesse, står det i rettsdokumentene, som AdvokatWatch har fått innsyn i.

Ifølge iTromsø ble mannen, som for øvrig er én av de dømte eksadvokatene i den omfattende narkosaken i Tromsø, tiltalt for grov økonomisk utroskap i sommer.

Hovedforhandling i saken ble avholdt 15. september, og tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Eks-advokaten er nå dømt for overtredelse av straffeloven og bokføringsloven. Han dømmes til 60 dagers betinget fengsel for grov økonomisk utroskap, som kommer i tillegg til straffen han er idømt fra før. På grunn av mannens helsesituasjon, er straffen gjort betinget.

1,1 millioner kroner inndras til fordel for selskapet han jobbet for. Han fradømmes også retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet, være daglig leder, styreleder, styremedlem eller varamedlem i enhver selskapsform de neste to årene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også