Advokat uttrykker støtte til reversering av domstolsreformen – vil gjenopprette tingrett

Advokat Jon Arne Østvik sier at opprettelsen av Midtre Hålogaland tingrett ikke har fått umiddelbare konsekvenser, men frykter konsekvensene av domstolsreformen på sikt.
Jon Arne Østvik mener Ofoten tingrett bør gjenopprettes. | Foto: Eurojuris Nord
Jon Arne Østvik mener Ofoten tingrett bør gjenopprettes. | Foto: Eurojuris Nord

Av regjeringserklæringen Ap og Sp la frem onsdag, går det frem at de vil reversere domstolsreformen, med unntak for «domstolar der domstolsleiar, kommunane i rettskretsen og dei tilsette gjennom sine tillitsvalde er samde om å oppretthalde dagens struktur».

Flere advokater har siden kastet seg på i debatten.

Jon Arne Østvik, som er styremedlem i Midt-Hålogaland krets i Advokatforeningen, sier til Fremover at han støtter reversering av reformen og at han mener Ofoten tingrett bør gjenopprettes.

– Selv om opprettelsen av Midtre Hålogaland tingrett ikke har fått noen umiddelbare konsekvenser, kan vi ikke se bort fra at det kan få konsekvenser på sikt. Det vil si at den blir sentralisert dit ledelsen sitter. Det er en utvikling jeg ikke ønsker, sier han.

Han understreker overfor avisen at foreningen ikke har fått behandlet saken, og at han derfor uttaler seg på egne vegne.

– Min oppfatning er at vi trenger en stedlig domstol med stedlig ledelse – og derfor ønsker jeg at prosessen blir reversert.

Advokater i Ålesund mener reformen ikke bør reverseres

Elden om den nye justisministeren: – Nysgjerrig, lojal og flink 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også