Rettssak må utsettes etter «kjempetabbe»: – Det rammer 14 advokater økonomisk

En svindelrettssak i Hordaland tingrett er utsatt. Det ble oppdaget i siste liten at politiet hadde tatt beslag i, men ikke behandlet flere bevis fra telefoner.
Advokat Jørgen Riple under en rettssak i 2019. | Foto: Marit Hommedal / NTB
Advokat Jørgen Riple under en rettssak i 2019. | Foto: Marit Hommedal / NTB
NTB/Stian Olsen

– Det er en kjempetabbe, sier politiadvokat Torunn Strand til Bergens Tidende.

Rettssaken, som skulle begynne 28. februar, var berammet i fire uker. Etter at politiet oppdaget elektroniske bevis på telefoner som ikke var lagt inn i saken, må saken mot de sju tiltalte utsettes, og hele saken må vurderes på nytt.

Saken er den andre i rekken mot en regnskapsfører og hans kunder. I den første saken ble en familie dømt for å ha svindlet Nav for millionbeløp med tilrettelegging fra regnskapsføreren. I den andre saken er klienter av regnskapsføreren tiltalt for å ha unndratt skatt og drevet fiktiv fakturering, blant annet i forbindelse med avisutkjøring for Schibsted.

– Det var et omfattende sakskompleks, og vi konsentrerte oss først om Nav-saken. Den andre saken ble liggende, og nye etterforskere kom til. Det kan forklare noe av årsaken til at det gikk galt, men det er mitt ansvar, sier Torunn Strand.

Flere advokater er svært misfornøyde med situasjonen.

– Utsettelsen er en belastning for min klient og de andre. Den rammer også 14 advokater økonomisk. Vi hadde satt av fire uker i tingretten, sier advokat Jørgen Riple, som forsvarer en av de tiltalte.

Riple har sin egen advokatvirksomhet, Advokat Jørgen Riple AS, som i 2020 omsatte for 4,2 millioner kroner.

CMS Kluge-partner frifunnet i tingretten

Den tidligere advokaten fikk i fjor medhold i tingretten – selskapet han var styreleder i anket saken til lagmannsretten

Elden Advokatfirma saksøker Motvind Norge grunnet ubetalte fakturaer

Serkan Bulut vant frem mot Tilsynsrådet i tingretten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også