AdvokatWatch

Mandag starter den ti uker lange rettssaken mot eksadvokat Amir Mirmotahari

Tidligere advokat Amir Mirmotahari er tiltalt for rekke tilfeller av bedrageri mens han jobbet som forsvarsadvokat. Mandag starter rettssaken mot ham.

Amir Mirmotahari før et fengslingsmøte i 2011. | Foto: Erlend Aas/NTB

Rettssaken i Oslo tingrett varer i ti uker fram til 10. juni.

Mirmotahari er tiltalt i en omfattende straffesak sammen med åtte andre personer, blant annet en advokat, to leger og en fengselsbetjent i Oslo fengsel.

De er tiltalt for rekke tilfeller av trygdebedrageri, falske legeattester, fiktive bud i forbindelse med eiendomssalg og for å ha fraktet narkotika inn i flere fengsler.

Tiltalen ble kjent i oktober i fjor, og i den er eksadvokaten anklaget for flere grove bedragerier, blant annet mot Nav sammen med de to legene. Han er også tiltalt for blant annet å ha smuglet narkotika inn til klienter i Oslo fengsel, Bergen fengsel og Halden fengsel.

Mirmotahari ble i august 2020 dømt til elleve års fengsel av Borgarting lagmannsrett for blant annet å ha inngått en avtale om et drap på en tidligere klient. Denne dommen anket han til Høyesterett, men saken er ennå ikke behandlet på grunn av den pågående streiken i Advokatforeningen.

Eksadvokat tiltalt i ny straffesak

Nådde frem med litt over halvparten av sitt krav

Advokatfirmaet Maktabi er historie

Den tidligere advokaten fikk i fjor medhold i tingretten – selskapet han var styreleder i anket saken til lagmannsretten

Tidligere advokat ble krevd for 322.800 kroner – frifunnet i lagmannsretten 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch