AdvokatWatch

Tok permisjon for å bli dommerfullmektig: – Antar det blir verdifullt i videre arbeid som advokat å ha jobbet i domstolens perspektiv

Mari Myhre Løvik har i en måned vært dommerfullmektig. Erfaringene hun gjør seg i jobben, tror hun vil komme godt med når hun returnerer til advokatbransjen.

Mari Myhre Løvik er i dag dommerfullmektig i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. | Foto: Aleksander Losnegård

Løvik, som til daglig jobber i Hjorts avdeling for familie, arv og skifte, søkte om to års permisjon fra advokatfirmaet for å være dommerfullmektig i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

Nå har tingretten vært hennes arbeidssted i en drøy måned.

Det å skulle være dommer er et stort ansvar, sier hun.

– Fryktinngytende, egentlig. Jeg har tenkt en del på det. Å gå fra å være den argumenterende part til den avgjørende. Det er også en omstilling, forteller Løvik i et intervju med Romsdals Budstikke.

Hun har tidligere jobbet med offentlige anskaffelser som jurist i utvikling- og kompetanseetaten i Oslo kommune og som advokatfullmektig i Sporveien, før hun kom til Hjort.

Selv om permisjonen fra advokatfirmaet blant annet innebærer at Løvik går ned i lønn, var den ferske dommerfullmektigen ikke i tvil om at hun ønsket å prøve seg i en ny rolle. Hun er sikker på at perioden hun har tatt fatt på kommer til å gagne karrieren.

– Jeg antar det blir verdifullt i videre arbeid som advokat å ha jobbet i domstolens perspektiv, sier Løvik til lokalavisen.

Ny partner til Hjorts transaksjonsavdeling

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch