Tok permisjon for å bli dommerfullmektig: – Antar det blir verdifullt i videre arbeid som advokat å ha jobbet i domstolens perspektiv

Mari Myhre Løvik har i en måned vært dommerfullmektig. Erfaringene hun gjør seg i jobben, tror hun vil komme godt med når hun returnerer til advokatbransjen.
Mari Myhre Løvik er i dag dommerfullmektig i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. | Foto: Aleksander Losnegård
Mari Myhre Løvik er i dag dommerfullmektig i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. | Foto: Aleksander Losnegård

Løvik, som til daglig jobber i Hjorts avdeling for familie, arv og skifte, søkte om to års permisjon fra advokatfirmaet for å være dommerfullmektig i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

Nå har tingretten vært hennes arbeidssted i en drøy måned.

Det å skulle være dommer er et stort ansvar, sier hun.

– Fryktinngytende, egentlig. Jeg har tenkt en del på det. Å gå fra å være den argumenterende part til den avgjørende. Det er også en omstilling, forteller Løvik i et intervju med Romsdals Budstikke.

Hun har tidligere jobbet med offentlige anskaffelser som jurist i utvikling- og kompetanseetaten i Oslo kommune og som advokatfullmektig i Sporveien, før hun kom til Hjort.

Selv om permisjonen fra advokatfirmaet blant annet innebærer at Løvik går ned i lønn, var den ferske dommerfullmektigen ikke i tvil om at hun ønsket å prøve seg i en ny rolle. Hun er sikker på at perioden hun har tatt fatt på kommer til å gagne karrieren.

– Jeg antar det blir verdifullt i videre arbeid som advokat å ha jobbet i domstolens perspektiv, sier Løvik til lokalavisen.

Ny partner til Hjorts transaksjonsavdeling

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også