Bahr-partner har saksøkt Skatteetaten

Partner og skatteadvokat i Bahr, Jan Birger Jansen, har gått til sak mot Skatteetaten for å slippe tilleggsskatt.
Bahrs kontorer i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård
Bahrs kontorer i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård

Ifølge Dagens Næringsliv og Finansavisen stammer saken fra inntektsåret 2018 da Jansen ikke førte opp en inntekt på nærmere 8,9 millioner kroner, som var den årlige utdelingen fra Bahrs indre selskap, i en post i skattemeldingen.

Skattekontoret oppdaget at posten ikke var fylt ut, og Jansen fikk senere en tilleggsskatt på litt overkant av 270.000 kroner.

Jansen vant ikke frem med klagen i Skatteklagenemnda, og har tatt saken til Oslo tingrett. 11. oktober møtes Bahr-partneren og Skatteetaten i Oslo tingrett.

I sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett skylder Jansen på en forglemmelse, og viser til at han umiddelbart skrev et brev til skattekontoret da han ble varslet om endret skattefastsettelse.

«Dette brevet ser skattekontoret ut til ikke å ha mottatt eller oversett», skriver Jansen i sluttinnlegget.

– Det var veldig uheldig at feilen oppsto i det hele tatt, men jeg mener at det følger av regelverket at når du har gitt tilstrekkelige opplysninger til at kontoret skal ta det opp, så skal det ikke ilegges tilleggsskatt, sier Jansen til Finansavisen.

Jansen har vært partner i Bahr siden 2010 da han kom fra Arntzen de Besche. Han leder advokatfirmaets olje- og energigruppe. Han har også tidligere jobbet i Finansdepartementet.

Advokat Bjarne Snipsøyr hos Regjeringsadvokaten representerer staten ved Skatteetaten i saken. I sitt sluttinnlegg skriver Snipsøyr at vilkårene for å ha gitt «uriktig eller ufullstendig opplysning» er oppfylt.

Snipsøyr viser også til at Jansen i 2014 gjorde akkurat samme feilen.

Skatteetaten uttaler seg ikke om saker som ikke er kommet opp i retten, opplyser Snipsøyr til DN.

I sommer rykket han opp i Bahr. Nå bytter han beite

Margrethe Meder blir partner i Bahr

Disse er blitt senior associate i BAHR 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også