Berit Reiss-Andersen nekter å vedta et forelegg for å ha gitt revisor uriktige opplysninger

Advokaten mener hun ikke har gjort noe ulovlig.
Advokat Berit Reiss-Andersen. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Advokat Berit Reiss-Andersen. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Partner Berit Reiss-Andersen i Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma må møte i retten fordi hun nekter å vedta et forelegg for å ha gitt revisor uriktige opplysninger, skriver VG.

Påtalemyndigheten vil kreve at hun betaler et forelegg på 36.000 kroner.

– Jeg kan bare si at det politiet anklager meg for å ha gjort, etter min mening ikke er straffbart, skriver Reiss-Andersen i en e-post til avisen.

Bakgrunnen for saken er at Reiss-Andersen og fire andre advokater leide kontorer i Øvre Slottsgate i Oslo sentrum gjennom det felleseide selskapet R-A Kontordrift.

Advokatfellesskapet ble oppløst, og R-A Kontordrift sluttet også å betale husleie i januar 2017. Det førte til at det Christian Ringnes-kontrollerte selskapet Øvre Slottsgate 11 gikk til søksmål mot advokatene, og krevde over 3,8 millioner kroner for brutt husleiekontrakt. Ringnes tapte for øvrig i både tingretten og lagmannsretten.

Advokat Reiss-Andersen burde informert om søksmålvarselet da hun som leder av avviklingsstyret i R-A Kontordrift avga erklæring til selskapets revisor, mener politiet.

Ifølge VG ble fullstendighetserklæringen avlagt 23. mai 2017, mens R-A Kontordrift mottok søksmålvarselet fra Øvre Slottsgate 3. april 2017.

– Vi har vurdert dette grundig og mener at hverken de objektive eller subjektive vilkårene for straff er oppfylt. Det finnes heller ingen rettspraksis eller foreleggspraksis for at noen andre noensinne har blitt straffet for noe tilsvarende, sier Reiss-Andersens advokat, Sigurd Holter Torp.

Advokatfirma tvangsoppløses

Elden-klient Andrey Yakunin frikjent i tingretten

Per Danielsen representerer «Mannegruppa Ottar» i rettssak mot Facebook-eier 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også