Har fått møterett for Høyesterett: – Det er en laginnsats som ligger bak

Øystein Horntvedt har bestått sine to prøvesaker og har oppnådd møterett for Høyesterett. 
Øystein Horntvedt har fått møterett for Høyesterett. | Foto: Bjørge-Skaaraas
Øystein Horntvedt har fått møterett for Høyesterett. | Foto: Bjørge-Skaaraas

Advokat Øystein Horntvedt har jobbet i advokatfirmaet Bjørge-Skaaraas & Co i Saprsborg siden 2011, hvor han hovedsaklig arbeider innenfor eiendomsrett. Tidligere har han erfaring som blant annet politiadvokat, dommerfullmektig og som advokatfullmektig i Wikborg Rein. Nå har han bestått sine to prøvesaker og fått møterett for Høyesterett. 

Til Sarpsborg Arbeiderblad forteller Horntvedt at det var en personlig milepæl å oppnå møterett for Høyesterett. 

Horntvedts første prøvesak dreide seg om et ulovlig ervervet bevis og hans andre prøvesak dreide seg om pasientskadeerstatning. Han forteller til avisen at det krevde mye arbeid både for han og for hele kontoret. 

– Det er en laginnsats som ligger bak. Jeg har brukt mye tid selv på sakene som skulle føres i Høyesterett, og da har andre på kontoret tatt mine saker som jeg ellers håndterer. I tillegg har jeg brukt mye tid hos kolleger knyttet til det å teste ut argumenter og diskutere vinklinger på ting om hvordan man bør legge det opp, sier Horntvedt. 

Videre forteller Horntvedt at han tror kontoret har hatt godt av en slik prosess, og at han har blitt en bedre advokat enn han var tidligere. 

Advokatfirmaet Bjørge-Skaaraas & Co holder til i Sarpsborg sentrum, med åtte advokater. De tilbyr juridisk bistand og prosedyrebistand til både offentlige og private klienter, med særlig kompetanse innen fast eiendom og prosedyre. Siden 2020 har kontoret prosedert fire saker for Høyesterett. Horntvedts kollega, Helge Skaaraas, har hatt møterett for Høyesterett siden 1990. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også