– Jeg har jobbet med denne konkrete saken i 10 år, og med problemstillingen i 30 år

Haver-partnere har bistått familien til en jente som fikk hjerneskade, og som nå er tilkjent over 70 millioner kroner i erstatning.
Høyesterett kom i fjor til at erstatningsutmålingen for fødselsskaden til Nora Davis må ta utgangspunkt i amerikansk utgiftsnivå, og opphevet lagmannsrettens dom. Her er Linda Egeland og Carl Aasland Jerstad avbildet i forbindelse med saken i Høyesterett. | Foto: Haver
Høyesterett kom i fjor til at erstatningsutmålingen for fødselsskaden til Nora Davis må ta utgangspunkt i amerikansk utgiftsnivå, og opphevet lagmannsrettens dom. Her er Linda Egeland og Carl Aasland Jerstad avbildet i forbindelse med saken i Høyesterett. | Foto: Haver

Mandag ble det kjent at familien til Nora Davis får utbetalt nær 60 millioner kroner i erstatning etter at hun fikk en alvorlig hjerneskade da hun ble født i Bergen i 2012, ifølge en dom fra Gulating lagmannsrett. I tillegg har familien fra før av fått utbetalt 11,5 millioner kroner i erstatning.

Staten ved Pasientskadenemnda må også dekke sakskostnader på 3,8 millioner kroner.

Det var Bergens Tidende som omtalte dommen først.

Det er Haver-partnerne Carl Aasland Jerstad og Linda Egeland som har representert familien i saken.

– For meg personlig er det veldig spesielt, og veldig gledelig, at vi nå har vunnet frem med en erstatning som mangler sidestykke. Jeg har jobbet med denne konkrete saken i 10 år, og med problemstillingen i 30 år, helt siden jeg var student. Dette har vist meg at det har vært nyttig å ikke miste troen på prinsippet om full, individuell erstatning i denne typen saker, sier Jerstad til Jærbladet

Jerstad omtaler sier dommen er historisk både i norsk og internasjonal sammenheng.

– Dette fordi det ikke finnes en dom med en lignende konklusjon verken i Norge eller ellers i verden så vidt vi vet. Så denne dommen vil få ringvirkninger, sier han.

Linda Egeland kommenterer også saken på sin egen LinkedIn-profil.

– Dette har tatt tid og krefter, men forhåpentligvis kan familien nå endelig bli ferdig. Med denne tilleggserstatningen vil Nora endelig få den hjelpen hun trenger. Carl Aasland Jerstad og jeg er svært fornøyd med lagmannsrettens dom.

Jerstad og Egeland får ros av kollega Finn Eide på LinkedIn.

– Stolt av mine dyktige kolleger Carl Aasland Jerstad og Linda Egeland som har kjempet denne saken for sine klienter over flere år og i alle rettsinstanser. Her er det utvist svært godt juridisk håndverk og det skrives norsk rettshistorie innenfor personskade.

Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten representerer staten i saken. Det statlige forvaltningsorganet uttaler følgende til Bergensavisen:

– Vi har akkurat mottatt dommen og vil bruke ankefristen til å gå grundig gjennom den. Før den tid verken kan eller ønsker vi å uttale oss om det.

Egeland og Jerstad ble for øvrig i fjor tildelt den europeiske prisen «Personal Injury Lawyer of the Year». for sitt arbeid med saken til Nora Davis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også