Bjarte Aambø prosederte sin første prøvesak for Høyesterett: – Det er inspirerende å bidra til rettsavklaring

– En stor og faglig utfordring, sier Aambø om å prosedere for Høyesterett.
I HØYESTERETT: Bjarte Aambø har prosedert sin første prøvesak. | Foto: Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz
I HØYESTERETT: Bjarte Aambø har prosedert sin første prøvesak. | Foto: Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz

Øverbø Gjørtz-partneren var på plass i Høyesterett onsdag.

Han representerer Vik Ørsta i en sak om forsikringsutbetaling etter skade på bølgedempere selskapet leverte. Spørsmålet som Høyesterett skal ta stilling til, er om en avtalt voldgiftsklausul mellom to selskaper binder det ene selskapets for­sik­rings­sel­skap når det søker regress hos det andre selskapet.

– Det er en prinsipielt viktig sak, og et prinsipielt viktig spørsmål som nå skal få sin løsning i norsk rett. Utfallet av saken vil ha stor praktisk betydning for forsikringsbransjen, sier Aambø i en melding fra advokatfirmaet.

Aambø har vært partner i Øverbø Gjørtz siden 2013, og var fra 2019 til 2021 daglig leder i 50 % stilling. Han bistår primært klienter innen selskapsrett, insolvens og restrukturering, samt fast eiendom. Advokaten har også lang erfaring med å prosedere større sivile saker for domstolene.

Mandagens sak representerte en ny utfordring.

– Å prosedere for Høyesterett er ei stor og faglig utfordring. Det krever at en som advokat setter seg grundig inn i rettskildematerialet – både med tanke på det konkrete spørsmålet som saken reiser, men også tilstøtende rettsområder. Personlig synes jeg det er inspirerende å være med å bidra til rettsavklaring innenfor forsikringsrett og sivilprosess, sier Aambø.

Motpart i saken er Amlin Insurance, som representeres av Jakob Christen Christensen, som er partner og daglig leder i Advokatfirmaet Kyrre.

I 2022 var det tolv advokater som fikk møterett for Høyesterett.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også