Tidligere juridisk direktør i Equinor stevner selskapet for ugyldig oppsigelse

Hans Henrik Klouman har ikke tatt ut stevningen for å få stillingen tilbake eller med mål om økonomisk kompensasjon, men for å få oppsigelsen prøvd rettslig.
REPRESENTERER KLOUMAN: Glittertind-partner Cato Schiøtz, her avbildet i en annen sammenheng, og Glittertind-partner Anders Ryssdal. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
REPRESENTERER KLOUMAN: Glittertind-partner Cato Schiøtz, her avbildet i en annen sammenheng, og Glittertind-partner Anders Ryssdal. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dagens Næringsliv har i en serie artikler omtalt hvordan tidligere juridisk direktør i Equinor, Hans Henrik Klouman, ble gransket av SANDS og fjernet fra jobben som juridisk direktør i Equinor. I dag er han rådgiver i Equinor.

Torsdag skriver DN at Klouman har stevnet selskapet for ugyldig oppsigelse.

I stevningen som Glittertind-partnerne Cato Schiøtz og Anders Ryssdal har sendt til Ringerike, Asker og Bærum tingrett, skriver de to advokatene at Klouman ikke er ute etter økonomisk kompensasjon fra selskapet, men en «rettslig prøving av den ulovlige oppsigelsen» og grunnlaget for den.

– Hans gjentatte forsøk på dialog er blitt avvist, og han er konsekvent nektet innsyn i sentrale dokumenter, herunder den foreliggende granskningsrapport. Et søksmål medfører at tvistelovens regler om plikt til fremleggelse av dokumenter kommer til anvendelse, sier Schiøtz til DN.

I stevningen hevder advokatene også at det eksisterer en ukultur i Equinor.

Klouman selv ønsker ikke å kommentere stevningen overfor avisen.

Arntzen de Besche-partner Ingeborg Moen Borgerud representerer Equinor i saken. Hun sier at selskapet vil redegjøre for sitt syn i tilsvaret til tingretten, men understreker at Equinor ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Klouman.

– Klouman har anlagt en arbeidsrettssak for tingretten med krav om at en stillingsendring for flere år siden skal kjennes ugyldig og at han har krav på erstatning. Dette er selskapet uenig i, men vil ikke forhåndsprosedere saken i media, sier advokat Borgerud i en uttalelse til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også