Grette-trio representerer 30 bemanningsforetak i anke til Borgarting lagmannsrett

Tre partnere bistår bemanningsforetakene.
BISTÅR: Partnerne Odd Stemsrud, Hege Abrahamsen og Thorkil Aschehoug i Grette bistår bemanningsforetakene. | Foto: Grette
BISTÅR: Partnerne Odd Stemsrud, Hege Abrahamsen og Thorkil Aschehoug i Grette bistår bemanningsforetakene. | Foto: Grette

30 bemanningsforetak begjærte stans i innføringen av de nye restriksjonene på innleie i en midlertidig forføyning av 13. juni til Oslo tingrett, men fikk ikke medhold i en kjennelse i slutten av samme måned.

Nå ankes saken til Borgarting lagmannsrett, opplyser Grette i en melding til AdvokatWatch tirsdag ettermiddag. Advokatfirmaet ved partnerne Odd Stemsrud, Thorkil Aschehoug og Hege Abrahamsen representerer de ankende partene.

Esa mener regjeringens nye innleieregler bryter med EØS-avtalen, og overvåkingsorganet åpnet i juli EØS-bruddsak mot Norge. 

– Esas vurderinger og konklusjoner er diametralt motsatt av vurderingene til Oslo tingrett. Esa var godt kjent med Oslo tingretts avgjørelse da de åpnet sak mot Norge. Gitt forføyningssaken og de prinsipielle avklaringer i åpningsbrevet fra Esa er det opplagt at staten burde ha avventet eller stanset innføringen av de nye restriksjonene til det foreligger en endelig rettslig avklaring i Esa-sporet, skriver Grette-trioen i meldingen og fortsetter:

– Staten har imidlertid ikke ønsket å innta en slik konstruktiv holdning ved å komme næringslivet i møte. Det er derfor viktig og riktig å anke Oslo tingretts avgjørelse så det blir mulig for de aktuelle bemanningsforetakene å opprettholde sin fullt ut lovlige bemanningsvirksomhet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også