Vårt Oslo: Jon Wessel-Aas får 300.000 kroner i bot for promillekjøring

Jon Wessel-Aas er idømt 300.000 kroner i bot og 18 dager betinget fengsel etter å ha blitt tatt for promillekjøring i oktober.
TATT I OKTOBER: Jon Wessel-Aas, her avbildet i forbindelse med en annen sak, ble tatt for promillekjøring i oktober. | Foto: Heiko Junge / NTB
TATT I OKTOBER: Jon Wessel-Aas, her avbildet i forbindelse med en annen sak, ble tatt for promillekjøring i oktober. | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB

I dommen, som først ble omtalt av Vårt Oslo, skriver Oslo tingrett at siktede har samtykket i at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

Den profilerte advokaten erkjente selv i et innlegg på sin Facebook-profil at han var tatt for promillekjøring.

– Utåndingsprøven viste at jeg fortsatt hadde promille i kroppen tilsvarende 0,88. Jeg hadde med andre ord gjort den alvorlige feilvurderingen å ikke vente lenge nok før jeg satt meg bak rattet etter en hyggelig kveld, skrev Wessel-Aas.

– Kjøringen medførte ingen uhell eller utforkjøring. Det var ellers ingen spesielle forhold rundt selve kjøringen som etter rettens syn har betydning for straffeutmålingen, står det i dommen.

I tillegg til boten på 300.000 kroner og betinget fengsel, er Wessel-Aas fratatt førerkortet i 19 måneder. Dersom han ønsker å få førerkortet tilbake, må han etter dette avlegge ny førerprøve.

Wessel-Aas har vært leder for Advokatforeningen siden 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også