Reagerer på ressursbruken til Stordalens advokater: – Det er et argument for mer effektiv gjennomføring

Petter Stordalen har engasjert advokater fra både Deloitte Advokatfirma og Wikborg Rein i forbindelse med hans store skattesak.
BISTÅR STORDALEN: Hotellmilliardær Petter Stordalen sammen med to av sine advokater, Wikborg Rein-partnerne Anders Myklebust og Kaare Andreas Shetelig. | Foto: Heiko Junge / NTB
BISTÅR STORDALEN: Hotellmilliardær Petter Stordalen sammen med to av sine advokater, Wikborg Rein-partnerne Anders Myklebust og Kaare Andreas Shetelig. | Foto: Heiko Junge / NTB

I forrige uke møttes Petter Stordalen og Skatteetaten i Oslo tingrett. Sistnevnte krever flere hundre millioner kroner i skatt fra hotellmilliardæren som bestrider kravet.

Petter Stordalen har for anledningen hyret inn advokater fra to ulike firmaer, Deloitte Advokatfirma og Wikborg Rein. Årsaken til «dobbeltbookingen» er at søksmålet er fordelt på to saker hvor den ene gjelder holdingselskapet Strawberry Fields (representert av Deloitte Advokatfirma), og den andre gjelder Stordalen selv (representert av Wikborg Rein). Disse søksmålene var forent til felles behandling da saken gikk for Oslo tingrett.

Ifølge sakskostnadsoppgavene har advokatene fra Deloitte og Wikborg Rein operert med en timepris på 5000 kroner. Deloitte har brukt 291 timer på den første saken, mens staten brukte 101 timer. I den andre saken har Wikborg Rein brukt totalt 540 timer. Her har Regjeringsadvokaten registrert 404 timer, skriver E24.

Regjeringsadvokat Gøran Østerman Thengs, som representerer Skatteetaten i saken, reagerer både på tidsbruken og timeprisen til motpartens advokater. Han mener det burde være mulig å spare timer med bakgrunn i foreningen av de to sakene, spesielt siden begge «springer ut av samme transaksjon og faktum er akkurat det samme».

– Timesprisen er relativt høy og det er et argument for mer effektiv gjennomføring, sa han i retten.

Wikborg Rein-partner Kaare Andreas Shetelig viste til at Regjeringsadvokaten har brukt omtrent like mange timer i fase b, som innebærer tiden frem til partene møttes i retten. Han mener det også det har ført til merarbeid at sakene ble forent til felles behandling, skriver E24.

– Som retten sa, det er ikke så veldig stort faktum, men det er et veldig stort rettsmateriale. Jeg er kanskje litt overrasket over at staten er villig til å protestere når vi ligger noenlunde likt på antall timer i fase b. Det må jeg si at jeg er litt overrasket over, sa Shetelig i retten, og fikk støtte fra Deloitte-advokatene Daniel Markus Hermod Herde og Henna Maria Råd Valderhaug.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også