– På videregående skole var det egentlig ingenting som tilsa at jeg ville jobbe med juss i fremtiden

Paula Leuta hadde allerede jobbet som studentmedarbeider i Rime i fire år da hun nylig fikk tillbud om fast jobb i advokatfirmaet.
Paula Leuta er ny advokatfullmektig i advokatfirmaet Rime. | Foto: Rime
Paula Leuta er ny advokatfullmektig i advokatfirmaet Rime. | Foto: Rime

– Da jeg fikk tilbud om fast stilling etter jeg var ferdig med studiene, var det ikke vanskelig for meg å takke ja, sier hun i et intervju på Rimes hjemmesider.

Ifølge Leuta var det helt andre ting enn juss som interesserte henne da hun begynte på videregående.

– Jeg var ikke særlig interessert i samfunnsfag, og interessen min lå hovedsakelig i realfag som fysikk og kjemi. Valget på juss falt etter samtaler med lærere og rådgivere som oppmuntret meg til å studere noe som krevde god argumentasjonsteknikk og lederegenskaper. Jeg har ikke angret på valget mitt siden, sier Leuta i intervjuet.

Leuta fullførte sin master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo i fjor. Hun skrev en masteroppgave om rekonstruksjonsloven, med toppresultat.

Nå har hun blitt ansatt i Rime som advokatfullmektig. Rime forteller at hun med sin spisskompetanse på rekonstruksjonsloven vil styrke Rime ytterligere på insolvens og restrukturering.

Leuta snakker flere språk, inkludert polsk, og det mener hun vil være en fordel i jobben.

– Jeg tror definitivt det er en sterk ressurs å beherske flere språk. Som studentmedarbeider fikk jeg en rekke oppgaver som krevde polsk språkkompetanse – jeg har blant annet oversatt dokumenter og e-poster på polsk, og bistått med løpende korrespondanse på polsk der det var nødvendig. Jeg har for øvrig et godt språkøre, så kanskje det blir flere språk etter hvert? spør hun.

– Vi er stolte av å høre at Rime er gode på insolvens og konkurs, det er en merkelapp vi lever godt med

Hun er nyansatt i Rime Advokatfirma: – Et kjempetalent 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også