Wikborg Rein-partner Line Coll blir ny direktør i Datatilsynet: – Vi tar det som en anerkjennelse av vår faglige posisjon

– Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser fram til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier Coll om jobben hun skal ta fatt på.
Wikborg Rein-partner Line Coll blir ny direktør i Datatilsynet. | Foto: Datatilsynet
Wikborg Rein-partner Line Coll blir ny direktør i Datatilsynet. | Foto: Datatilsynet

Det er i fredagens statsråd at Line Coll, som i dag er partner i Wikborg Rein og tilknyttet firmaets fagområde for teknologi og digitalisering, er blitt utnevnt som ny direktør i Datatilsynet.

Advokat Coll tar over etter Bjørn Erik Thon, som tidligere i år gikk over i en ny stilling som likestillings- og diskrimineringsombud.

– Line Coll har lang erfaring fra personvernarbeid i både offentlig og privat sektor, og kjenner personvernområdet svært godt. Jeg er svært tilfreds med at hun har takket ja til det viktige samfunnsoppdraget det er å lede Datatilsynet de kommende seks årene, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

49 år gamle Coll har arbeidet med personvernspørsmål gjennom hele sin yrkeskarriere, og har i tillegg erfaring som advokat fra Wiersholm, Equinor og Norges Bank Investment Management.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og til å jobbe med alle de dyktige fagpersonene i Datatilsynet. Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser fram til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier Coll i en melding.

Finn Bjørnstad, managing partner i Wikborg Rein, tror Coll vil bli en utmerket leder for Datatilsynet, men sier firmaet vil savne henne.

– Hun er en engasjert leder med en sterk faglig forankring. Videre har hun praktisk erfaring med alle de utfordringer knyttet til teknologi og personvern som både selskaper og privatpersoner møter i hverdagen. Vi tar det som en anerkjennelse av vår faglige posisjon at en av våre partnere blir rekruttert som leder av Datatilsynet. Hun vil bli sterkt savnet her, og vi heier på henne.

– Jeg så at det var en mulighet, og noe som kunne skille meg ut fra andre advokater 

Wikborg Rein hjalp Utenriksdepartementet med «presserende» situasjon 

Norges første mannlige likestillingsombud skulle egentlig bli advokat. Derfor ombestemte han seg: – Det kunne gi meg en ganske vond smak i munnen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også