AdvokatWatch

Henter rutinert advokat: – Det er en enorm styrke for oss at vi nå har kontor på begge plasser

Øverbø Gjørtz styrker satsingen på søre Sunnmøre og i Nordfjord.

Per Kjetil Stautland er ny advokat i Øverbø Gjørtz. | Foto: Øverbø Gjørtz

Øverbø Gjørtz har ansatt Per Kjetil Stautland som advokat. Stautland vil jobbe både ved Ørsta-kontoret og fra lokaler på Nordfjordeid, opplyser advokatfirmaet i en melding.

– Vi er glade for å ha Stautland på plass. Han er en allsidig og rutinert advokat, som spesielt kjenner Nordfjord godt etter mange års virke i regionen, sier daglig leder Finn Lervik i Øverbø Gjørtz.

Med Stautland på plass, er det nå tre medarbeidere ved kontoret på Ørsta. Fra før av jobber partner/advokat Erik Staurset Andresen og spesialrådgiver/advokatfullmektig Fredric Bjørdal ved kontoret. De bistår både privatpersoner, bedrifter og offentlig sektor på hele Sunnmøre og Nordfjord. I september kommer nok en nysignering, advokatfullmektig Marit Gridseth Flø.

– Dette blir veldig bra for miljøet på søre Sunnmøre spesielt, og for oss i Øverbø Gjørtz generelt, sier Lervik.

Stor oppdragsmengde

Stautland, som opprinnelig er fra Bømlo, har jobbet som advokat i Nordfjord i 23 år. Han har jobbet mye med fast eiendom, med fokus på landbruk og jordskifte, samt mye konkurser, dødsbo og straffesaker, opplyser Øverbø Gjørtz.

Stautland har drevet egen virksomhet, og vært i kontorfellesskap i store deler av sin karriere.

– Da jeg begynte som advokat var det fem advokater på Nordfjordeid. Det tallet er lavere nå, så oppdragsmengden har vært, og er stor. Jeg har oppdrag som geografisk spenner fra områdene helt ute ved kysten og til Stryn med omland. Dette tar jeg med meg inn i Øverbø Gjørtz, der jeg i tillegg blir en del av et betydelig større fagmiljø, forklarer han.

– Når man jobber som én advokat alene sier det seg selv at kapasitet kan bli et tema. Nå går jeg inn i et stort, fullspekket advokatfirma med bred kompetanse innen alle rettsområder. Det er klart at det vil utgjøre en stor forskjell i Nordfjord, legger han til

Allerede i gang

Ifølge Øverbø Gjørtz er ikke Søre Sunnmøre heller ikke et ukjent marked for Stautland.

– Det handler i realiteten om én region når vi snakker om Sunnmøre og Nordfjord. Det må vi bare ta inn over oss. Så at vi nå har kontor i Ørsta og på Nordfjordeid, der vi er ansatte både fra Ørsta, Volda og Nordfjord, er en enorm styrke for oss. Også med tanke på å få kompetanse og store miljøer ut til de mindre stedene. I tillegg er den totale kompetansen avdelingene imellom en stor styrke for våre kunder spesielt, og regionen generelt, mener han.

Stautland er så smått i gang med sin nye arbeidshverdag, som han sier så langt har svart til forventningene.

– Personlig er jeg veldig faglig interessert og engasjert. Så i tillegg til det å både kunne jobbe bredt og spesialisert er det å komme inn i et stort og sterkt faglig miljø er et stort pre for meg, avslutter Per Kjetil Stautland.

To rykker opp til senioradvokat, mens tidligere politiker får endret stillingstittel

Oppnådde det beste resultatet siden sammenslåing i 2013

Øverbø Gjørtz har ansatt sin aller første markeds- og kommunikasjonsansvarlige

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch