AdvokatWatch

Forretningsadvokater vil jobbe i kommunal sektor

Både Ringerike og Larvik kommune ser etter en ny kommuneadvokat.

Larvik kommune jakter ny advokat. Det samme gjør Ringerike kommune. | Foto: Google Street View

Ringerike kommune utlyste tidligere en stilling som advokat/advokatfullmektig, som skal yte juridisk bistand til alle enhetene i kommunen. Bakgrunnen for utlysningen, er økende oppdragsmengde i kommunen.

Ifølge Ringerikes Blad har tolv personer søkt på jobben. Blant søkerne finner vi Bjørn Ludvig Zwilgmeyer, som i dag jobber som advokat i seksjon for organisasjon og arbeidsliv ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet mange år som advokat i Stray Vyrje & Co. Zwilgmeyer har også jobbet hos Advokatene i Pilestredet i perioden 2003-2010.

Help-advokat Hege-Marie Larson har også søkt på jobben. Larson jobber med barne- og familierett i Help, og i tillegg alle sider av prosessen med å fremme kjøpers krav mot selgere og deres boligselgerforsikring, opplyser advokatfirmaet.

Advokatfullmektig Thea Kristine Lerfaldet i Norman & Co står også på søkerlisten. I Norman & Co jobber hun innenfor flere sivilrettslige områder, med hovedvekt på familie, arv og skifte. Lerfaldet har tidligere jobbet med offentlige anskaffelser som innkjøpsrådgiver i nettopp Ringerike kommune.

Advokat Anne Britt Kihle Gravermoen i Viken fylkeskommune og advokat Trude Wingar-Elnes i Nittedal kommune, er to av de andre søkerne.

Også Larvik kommune ser etter en kommuneadvokat, forteller Østlands-Posten. Utlysningen begrunnes også her med økende oppdragsmengde.

Den endelige søkerlisten har totalt 25 navn. To av søkerne er unntatt offentlighet.

Blant søkerne finner vi Eirinn Bergljot Hambro Landgren, som er advokat i Legal24, der hun bistår klienter innen fast eiendoms rettsforhold, forbrukerkjøp, samt kjøp og salg mellom privatpersoner.

Advokatfullmektig Anders Brage Steen i Skaun Advokatfirma vil også ha jobben. Hans spesialområder er fast eiendom, obligasjonsrett, offentlige anskaffelser og personvern. I desember i fjor skrev AdvokatWatch, at Steen vendte tilbake til hjemlige trakter, etter flere år i Bergen og Oslo.

Advokat Helene Sabbah i Tønsberg kommune står også på søkerlisten.

Flere advokater på søkerlisten til dommerjobb

Fra kommuneadvokat til politiadvokat

Mener mulighetene ved å jobbe som advokat i kommune var underkommunisert på jusstudiet 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch