Selmer skroter dagens ledermodell

Atle H. Carlsen gir seg i Selmer ved nyttår. Samtidig dropper advokatfirmaet ledermodellen med administrerende direktør, når Hans Jørgen Bender blir ny managing partner.
Hans Jørgen Bender blir ny managing partner i Selmer. | Foto: Selmer
Hans Jørgen Bender blir ny managing partner i Selmer. | Foto: Selmer

Selmer opplyser om lederskiftet i en pressemelding onsdag.

Bender kom til Selmer som advokat i 2006 og ble partner fra 2013. Han startet sin yrkeskarriere i politiet etter Politihøgskolen i 1993. Han utdannet seg til jurist ved Universitetet i Oslo og arbeidet som politijurist fra 1999. I 2002 ble han utnevnt til statsadvokat ved Oslo statsadvokatembete, før han i 2005 gikk til Boston Consulting Group.

– Med Hans Jørgen Bender får vi en dyktig og anerkjent kollega som MP. Han er en trygg leder, med tydelige ambisjoner og en partner som nyter stor respekt i alle deler av selskapet. Sammen med styret, hele partnerskapet og alle våre ansatte skal Bender nå utvikle MP-rollen og ta Selmer videre som selskap. Han skal også videreføre en rolle som advokat med klientansvar, sier Selmers styreleder Sverre Nordlie i pressemeldingen.

Ifølge Nordlie var Carlsen sitt mandat i 2016 å løfte selskapet kommersielt og ytterligere profesjonalisere deres virksomhet. Det mener Nordlie, at Carlsen har levert på.

– Under Carlsens ledelse er det utviklet solide rammer for en teaming-kultur i selskapet, etablert en robust plattform for teknologisk utvikling og vi har arbeidet systematisk med den faglige utviklingen for våre ansatte, inkludert Selmers sommerskole på Harvard og Oxford. Vi kommer alltid til å være takknemlige for hans viktige bidrag til Selmer når vi nå bringer selskapet videre, også på det fundamentet han har lagt, sier Nordlie.

Atle H. Carlsen ble administrerende direktør i Selmer sommeren 2016, og kom den gangen i likhet med Bender fra Boston Consulting Group.

Carlsen overtok etter Marius Ovesen, som hadde vært konstituert i rollen i en liten periode fordi mangeårig Selmer-sjef Steinar ter Jung sluttet.

«Med ansettelsen av Carlsen viderefører Selmer sin modell med administrerende direktør med annen profesjonsbakgrunn og erfaring fra lederroller i kunnskapsintensive bedrifter. Selmer har som forretningsadvokatfirma vært alene om å ha en slik forretningsmodell i over 20 år», uttalte Selmer da Carlsen ble ansatt.

Da AdvokatWatch intervjuet Carlsen i fjor, fortalte han advokatfirmaet hadde valgt modellen, med en egen administrerende direktør, blant annet fordi man ser det som en heltidsjobb å lede et firma med en halv milliard kroner i omsetning og 150 ansatte.

– Jeg er uansett imponert over managing partnere i andre advokatfirmaer, som klarer å opprettholde sitt advokatvirke, i tillegg til å være toppleder for bedriften, sa Carlsen.

Det er ikke kjent hva som blir Carlsens neste stoppested.

– Det har vært et privilegium å få lov til å jobbe med så mange flinke medarbeidere. Jeg er stolt av det vi har skapt sammen og jeg gleder meg til å se hva teamet vil få til i tiden som kommer. Jeg er trygg på at det også blir kjempebra, sier Carlsen i pressemeldingen.

– Utvikling av talenter er det viktigste vi gjør

– Jeg syns det er modig av Selmer å tørre å velge løsninger som de tror på, men som er annerledes

Selmer flytter fra Tjuvholmen til Vika

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også