Får fire nye år i Karantenenemnda

Steinulf Tungesvik er oppnevnt til fire nye år som medlem i Karantenenemnda.
Steinulf Tungesvik skal sitte som medlem i Karantenenemnda i fire år til. | Foto: HLT
Steinulf Tungesvik skal sitte som medlem i Karantenenemnda i fire år til. | Foto: HLT

Oppnevnelsen deler regjeringen i en pressemeldingen.

«Steinulf Tungesvik er oppnevnt for fire nye år som medlem i Karantenenemnda. Oppnevningen skjer fra 1. november 2022», lyder pressemeldingen.

Tungesvik er partner i advokatfirmaet HLT, som holder til i Bergen. Han har vært partner der siden 2017, og før det var han advokat og senere assosiert partner i CMS Kluge i ni år.

Han har vært vararepresentant på Stortinget for Hordaland Sp fra 2009 til 2013. Han har også vært politisk rådgiver og statssekretær i Sosial- og helsedepartementet og statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Karantenenemnda er en faglig uavhengig nemnd som gjør vedtak om karantene og saksforbud i sammenheng med overgang fra politisk embete, eller stilling til stilling, eller verv utenfor statsforvaltninga, eller ved etablering av næringsvirksomhet. Karantenenemnda består av en leder, en nestleder og tre andre medlemmer.

I pressemeldingen fra Regjeringen skriver de at det er tidligere fylkesmann i Nordland, Hill-Martha Solberg, som er leder for Karantenenemnda. Solberg var stortingsrepresentant i perioden 1993-2009, og av være nestleder i Ap og sosialminister. Nestlederen er Gunnar Hæreid, som er jurist og assisterende statsforvalter i Vestland. Han har også bakgrunn som mangeårig advokat for Regjeringsadvokaten.

I tillegg til Tungesvik er Bernt Jørgen Stray og Ragna Aarli de resterende medlemmene i Karantenenemnda. Stray er direktør for samhandling og innovasjon i Kristiansand kommune, i tillegg har han vært politisk rådgiver for Høyre i Nærings- og handelsdepartementet. Aarli er professor og prodekan for forskning ved det Juridiske fakultet i Bergen.

Fortsetter utvidelsen med tre nye partnere: – Vi er rustet for store oppdrag som vi tidligere ikke har hatt kapasitet til

Planlegger å signere flere partnere fra større advokatfirmaer: – Det vil sikre at vi fortsatt er en kjapp og kostnadseffektiv utfordrer

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også