Høyesterettsdommer Skoghøy starter som advokat i Kvale

Omstridte Jens Edvin A. Skoghøy går inn i advokatbransjen.
NY JOBB: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy har fått seg jobb i Kvale. | Foto: Lise Åserud/NTB
NY JOBB: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy har fått seg jobb i Kvale. | Foto: Lise Åserud/NTB

Saken er oppdatert 8. juni klokken 21:59.

Forrige fredag ble høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy innvilget avskjed i nåde. Han fratrer 1. juli, og har fått en sluttavtale på 3,6 millioner kroner.

Nå har Skoghøy fått seg jobb i Kvale, skriver Finansavisen, som omtalte saken først.

Ifølge avisen har advokatfirmaet planer om å bruke Skoghøys kompetanse internt og for kundene. Kvale opplyser også at det kan bli aktuelt å leie han ut til andre selskaper.

– Vi er ute etter fagmannen, og tenker at det faglige er det ingen som vil betvile. Der er det ikke noe grunnlag for støy. Det andre vi har lest i avisen legger vi til side, sier partner i Kvale, Per Conradi Andersen.

«Det andre» Andersen refererer til, er altså at Skoghøy i desember i fjor gikk ut offentlig og hevdet seg forgiftet av sin tidligere ektefelle. Hun har avvist alle anklager. Politiet henla senere saken.

Nataliia Skoghøy har saksøkt eksmannen med krav om inntil to millioner kroner i oppreisning. Skoghøy avviser kravet fra ekskonen som grunnløst.

Skoghøy starter i sin nye jobb 1. september. På sine nettsider skriver Kvale at Skoghøy vil aktivere sin advokatbevilling og være tilknyttet firmaets avdeling for tvist og prosess.

– For meg er jusen en viktig del av livet. Jeg kunne ha sittet hjemme og mottatt oppdrag, men jeg tror det ville blitt en ensom tilværelse. Jeg vil være med i et fagmiljø, og Kvale har et sterkt fagmiljø, sier Skoghøy til Finansavisen.

Skoghøy vil ifølge Kvale ha fast kontorplass i firmaets lokaler i Oslo, men han skal også tilbringe tid på kontoret i Tromsø, hvor han opprinnelig kommer fra.

Kvale omsatte for 370,9 millioner kroner i fjor. Advokatfirmaet har hatt flere partneravganger så langt i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også