Advokat blir leder for ny sentral varslingsenhet i Forsvaret

Enheten opprettes i kjølvannet av en PwC-evaluering.
NY ENHET: Forsvaret ønsker å styrke varslingskompetansen med ny enhet | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NY ENHET: Forsvaret ønsker å styrke varslingskompetansen med ny enhet | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

1. mai ble Forsvarets sentrale varslingsenhet (FSVE) etablert. 

«Enheten skal være et faglig tyngdepunkt og tilby ressurser og kompetanse for å veilede og kvalitetssikre behandlingen av varslingssaker i Forsvaret», heter det i en pressemelding

FSVE får ti faste medarbeidere, der fem stillinger er overført fra Forsvarssjefens internrevisjon. I tillegg skal fire nye ansettes, hvorav to er militære, opplyses det om.

Den nye varslingsenhten skal ledes av advokat Mona Berget. Hun har de siste årene har hatt hovedansvaret for varslingsmottaket i Luftforsvaret. Berget har bakgrunn fra blant annet Kluge. Hun har også vært advokatfullmektig i Haavind.

Berget har i tillegg revisorbakgrunn med tilleggsutdanning fra Politihøgskolen og BI. Hun har jobbet ti år som tingrettsdommer, og hun har erfaring fra påtale og undersøkelser i økonomiske saker, både fra politiet og Skatteetaten, forteller Forsvaret.

– Jeg gleder meg og er veldig glad for å få denne muligheten. Det er mange bra og dyktige folk som jobber med dette i Forsvaret. Jeg ser frem til å bidra i utviklingen av varslingssakshåndteringen i Forsvaret, sier Berget i meldingen.

I pressemeldingen vises det til at det i 2021 og 2022 var et stort fokus på varslingssaker i Forsvaret, og hvordan disse ble behandlet. PwC fikk i oppdrag å undersøke og vurdere Forsvarets varslingshåndtering. PwC foreslo 15 tiltak for å bedre varslingssystemet, blant annet at det burde etableres en sentral varslingsenhet, som det nå altså er gjort.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også