Baneheia-statsadvokat blir lagdommer i Borgarting lagmannsrett

Statsadvokat Johan Øverberg ble fredag utnevnt til lagdommer i Borgarting. Dermed vil han trolig ikke være aktor ved en eventuell ankesak mot Jan Helge Andersen.
BLIR LAGDOMMER: Johan Øverberg, som har vært en av to aktorer i rettssaken mot Jan Helge Andersen. | Foto: Beate Oma Dahle
BLIR LAGDOMMER: Johan Øverberg, som har vært en av to aktorer i rettssaken mot Jan Helge Andersen. | Foto: Beate Oma Dahle
NTB / Aleksander Simonsen Losnegård

– Det er en interessant og utfordrende stilling. Jeg har jobbet som statsadvokat i mange år og fant det nå naturlig å søke nye utfordringer, sier Johan Øverberg til NTB.

Han har den siste tiden vært én av to aktorer i rettssaken mot Jan Helge Andersen i Sør-Rogaland tingrett. Dom i saken mot Andersen faller 2. juli.

Øverberg sier at utnevnelsen til lagdommer gjør at han trolig ikke vil delta i en eventuell ankesak.

– Det vil ikke få noen konsekvenser for gjennomføringen av en eventuell Baneheia-ankesak, annet enn at jeg formodentlig ikke vil delta i den. Påtalemyndigheten vil følge opp den saken på vanlig måte, sier han.

Det ble også foretatt en rekke andre dommerutnevnelser i fredagens statsråd.

Advokat Pål Erik Wennerås hos Regjeringsadvokaten er i liket med Øverberg utnevnt til lagdommer ved Borgarting lagmannsrett.

Senioradvokat Emma Isaksen fra Simonsen Vogt Wiig og advokat Gunnar Stokke, som sitter i advokatfellesskapet Advokathjørnet i Lyngdal, er begge utnevnt til tingrettsdommere ved Agder tingrett. Isaksen skal jobbe ved rettssted Kristiansand, mens det er rettssted Farsund som blir Stokkes nye arbeidsplass.

Tingrettsdommer Cecilie Lysjø Jacobsen, som tidligere var partner i Mette Yvonne Larsen Advokatfirma, har sikret seg ett av to embeter ved Buskerud tingrett.

De øvrige utnevnelsene kan leses her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også