AdvokatWatch

Schjødt-partner i regjeringsoppnevnt utvalg

Justis- og beredskapsdepartementet har nedsatt et utvalg som skal vurdere om ansatte i politiet har utvist god rolleforståelse i sitt forhold til den private organisasjonen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF). En av deltakerne i utvalget er partner i Schjødt, advokat Vidar Strømme.

Schjødt-partner Vidar Strømme. | Foto: NIM

Det opplyser Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

– Dette gjør vi for å sikre befolkingens tillit til norsk politi, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland om bakgrunnen for utvalget.

Ifølge pressemeldingen har det fra ulike hold blitt stilt spørsmål om NNPFs virksomhet og medlemmenes rolle som ansatte i politiet.

– Norsk politi nyter høy tillit i befolkningen, og det må aldri være tvil om hva politiuniformen representerer. Det må aldri være tvil om at politiansatte kun utfører sin jobb i kraft av sin stilling i politiet, og eventuelle medlemskap i private organisasjoner skal ikke skape tvil rundt dette, fortsetter Mæland.

Riksadvokaten har ifølge pressemeldingen gitt statsadvokatene frist til 1. oktober for å rapportere funn, og har varslet at behovet for ytterligere tiltak vil bli vurdert etter det.

Schjødt-partner Vidar Strømme er deltaker i utvalget, som ledes av professor Anne-Mette Magnussen ved Høgskulen på Volda.

Strømme, som har vært i Schjødt siden 1993, blir for øvrig fagdirektør i Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) fra 1. oktober. Det opplyste NIM på sine nettsider i juni.

De andre deltakerne i utvalget er: professor Markus Hoel Lie ved Universitetet i Tromsø, avdelingsdirektør Solveig Moen i Domstolsadministrasjonen og professor Liv Finstad ved Universitet i Oslo.

Senterpartiet-profil: – Saken om å gjenopprette selvstendige tingretter blir ikke hard

Advokat fra Sørlandsadvokatene fikk plass på Stortinget 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch