AdvokatWatch

Skal i nytt møte med Advokatforeningen: – Jeg håper vi kan komme til en snarlig løsning av hensyn til dem som ikke får sakene sine behandlet i Høyesterett

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) har tatt initiativ til et nytt møte med Advokatforeningen om advokatstreiken, opplyser statsråden til AdvokatWatch.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl fra Senterpartiet etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Jeg ser alvorlig på situasjonen, og har allerede hatt flere møter med Advokatforeningen. Jeg har tatt initiativ til et nytt møte med Advokatforeningen som vil finne sted i starten av neste uke. Jeg håper vi kan komme til en snarlig løsning av hensyn til dem som ikke får sakene sine behandlet i Høyesterett, skriver justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til AdvokatWatch i en e-post, som ble mottatt før helgen.

Advokatforeningens medlemmer gikk i november til streik etter at Støre-regjeringen i sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2022 foreslo å øke salærsatsen med 22 kroner. Advokatene har siden ikke godtatt berammelser i nye straffesaker for Høyesterett.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til AdvokatWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch