Tidligere Schjødt-partner: – En reversering av domstolsreformen er justispolitisk ubegrunnet og derfor også uansvarlig

Ole Christian Hyggen, som tidligere var partner i Schjødt, kaster seg inn i detbatten om reversering av domstolsreformen.
Advokat Ole Christian Hyggen. | Foto: Schjødt
Advokat Ole Christian Hyggen. | Foto: Schjødt

Det er i et leserinnlegg i søndagens papirutgave av Aftenposten, at tidligere Schjødt-partner Ole Christian Hyggen, uttaler seg om forslaget om reversering av domstolsreformen.

Hyggen, som forlot Schjødt i april i fjor og etablerte seg sitt eget advokatfirma, har tidligere jobbet som både dommerfullmektig og i flere år som førstekonsulent/rådgiver i lovavdelingen til Justisdepartementet.

«Jeg er glad for at jeg ikke lenger jobber i Justisdepartementet og har måttet skrive høringsnotatet om reversering av domstolsreformen», innleder Hyggen sitt leserinnlegg med, og viser til at reformen var basert på 600 sider utredning, men at den skal reverseres på bakgrunn av et 13 siders langt høringsnotat.

Hyggen kritiserer flere av argumentene for å reversere domstolsreformen, som kommer frem i høringsnotatet. I notatet skriver regjeringen blant annet at «Når sorenskriveren kan konsentrere seg om ett rettssted, vil forholdene også ligge bedre til rette for at han eller hun kan delta mer aktivt i den dømmende virksomheten og ha et større fagansvar.»

«Reverseringen går altså ut på å reutnevne 37 sorenskrivere. Og med sin gamle tittel vil de delta mer aktivt i den dømmende virksomheten? Det gir liten mening.», kontrer Hyggen.

Hyggen spør videre hvorfor det er så hastverk med å få reversert domstolsreformen, og mener man bør vente og evaluere den nye domstolsstrukturen før den eventuelt reverseres.

«En reversering av domstolsreformen er justispolitisk ubegrunnet og derfor også uansvarlig.», avslutter Hyggen.

Disse partnerne forlot Schjødt i løpet av fjoråret

Justispolitisk talsperson: Ingen automatikk at SV vil gi regjeringen flertall for å reversere domstolsreformen

Mehl under Stortingets spørretime: Regjeringen kommer til å lytte i bråket om domstolsreversering

Forslaget om reversering av domstolsreformen sendes ut på høring onsdag 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også