Hun kritiserer kommuner: – At Oslo-advokater skal være flinkere til å tolke loven enn vi som jobber her i distriktet, er underlig

Susanna Aschehoug mener Hallingdal-kommuner undervurderer de lokale advokatene.
Buskerud tingrett, rettssted Nesbyen. | Foto: André Lorentsen / NTB
Buskerud tingrett, rettssted Nesbyen. | Foto: André Lorentsen / NTB

Det forteller advokaten i et intervju med Hallingdølen.

– Det blir som om en ikke kan gå til legen eller tannlegen i Hallingdal – men må til Oslo. Det virker som at vi ikke er verdt noe, vi som jobber i Hallingdal. Det blir for dumt, sier Aschehoug.

Hun etablerte i 2021 firmaet Advokatene i Hallingdal.

– Loven er den samme. At advokater i Oslo skal være flinkere til å tolke loven enn vi som jobber her i distriktet, er underlig, sier hun.

Hallingdølen skriver at det av kommunene i Hallingdal kun er Flå som har en rammeavtale med en lokal advokat. Aschehoug mener at kommunene kunne dratt nytte av å etablere et interkommunalt juridisk samarbeid, som finnes flere andre steder i landet.

Ordfører Tore Haraldset (Nes bygdeliste) i Nesbyen er positiv til å ta opp ideen i regionrådet. Det samme er regionrådsordførar Solveig Vestenfor. Når det gjelder hvorfor kommunene ikke bruker lokale advokater, sier ordfører Haraldset følgende til lokalavisen:

– Større advokatfirmaer har bredere kompetanse.

Nesbyen brukte i fjor 278.876 kroner på juridiske tenester. Anders Halland, som er kommunalsjef på teknisk sektor, forklarer hvorfor:

– Store advokatfirmaer har spesialister på ulike fagområder. Det er en styrke og gjør oss tryggere på de avgjørelsene vi tar, sier han.

Legal 500: Dette er Norges fremste inhouse-avdelinger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også