Advokatstreiken i Storbritannia er avsluttet

Strafferettsadvokatene i England og Wales går tilbake på jobb tirsdag, etter å ha akseptert et forbedret tilbud fra regjeringen.
Foto: Matt Dunham / AP
Foto: Matt Dunham / AP

I begynnelsen av september gikk strafferettsadvokater i England og Wales samlet ut i streik etter en dragkamp med regjeringen om arbeidsvilkår og salær.

Medlemmene i advokatforeningen hadde inntil da vekslet på å streike etter at arbeidskonflikten brøt ut i slutten av juni. Streiken har ført til forsinkelser i domstolene, som har et etterslep på rundt 60.000 saker.

I slutten av forrige måned la regjeringen frem et forbedret tilbud, som blant annet innebærer en salærøkning på 15 prosent for de fleste saker i Crown Court (et rettssystem som dekker England og Wales, og i stor grad behandler straffesaker).

Pakken fra regjeringen har en totalverdi på 54 millioner pund.

Nå har 57 prosent av de 2605 strafferettsadvokatene i The Criminal Bar Association (CBA) stemt for å godta pakken den britiske regjeringen har foreslått, skriver foreningen på sine nettsider.

Foreningen skriver at de har en lang historie med å respektere og samle seg rundt flertallet, og dermed er aksjonen over fra kl. 18:00 norsk tid mandag. Foreningen legger imidlertid til at årsakene som tvang den til å starte aksjonen ikke har forsvunnet.

«Strafferettssystemet er fortsatt kronisk underfinansiert», understreker foreningen.

Advokatstreiken i Storbritannia: Regjeringen legger 54 millioner pund på bordet

Britiske strafferettsadvokater går til streik

Vil rulle ut Advokatguiden i Storbritannia 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også