SV fikk ikke salærsats-gjennomslag

Tirsdag ble regjeringen og SV enige om statsbudsjettet, etter å ha forhandlet siden 7. november.
Statsminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet og Audun Lysbakken fra SV på pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget om stadsbudsjettet 2023. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet og Audun Lysbakken fra SV på pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget om stadsbudsjettet 2023. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Under justiskapitlet i budsjettforliket går det frem at det ikke kuttes med 21 millioner kroner i rettshjelpssatsen for tolker.

«Regjeringen foreslår å redusere kompensasjonen til tolker fra 4/5 til 2/3 av den offentlige salærsatsen fra 2023. Grunnen er at kompensasjonen tolker mottar i straffe- og sivile saker skal harmonisere bedre med kompensasjonen de mottar i forbindelse med andre offentlige oppdrag», het det i det opprinnelige budsjettforslaget til Støre-regjeringen.

Videre er det besluttet å sette av 50 millioner kroner for å øke inntektsgrensen/formuegrensen for fri rettshjelp.

Da SV la frem sitt alternative budsjett foreslo partiet å heve rettshjelpssatsen med 37 kroner sammenlignet med regjeringens forslag. Det har SV ikke fått gjennomslag for i budsjettforliket.

Regjeringspartiene og SV er også enige om en tøffere utflyttingsskatt for skatteflyktninger, melder en rekke medier. Ifølge VG vil partiene også utrede en exit-skatt.

Nylig meldte Wiersholm-partner og skatteadvokat Bettina Banoun om rekordhøy aktivitet knyttet til rike nordmenn, som vil flytte ut av landet.

– Jeg har aldri hatt så stor pågang noensinne. Det er en kombinasjon av den polariserende tonen, skatteskjerpelsene som har funnet sted og frykten for at det kan bli enda mer, uttalte hun til DN.

SVs alternative statsbudsjett: Vil heve rettshjelpssatsen med 37 kroner til

Ble spurt om han opplever regjeringens budsjettforslag som illojalt: – Det var i hvert fall ikke i avtalens ånd

Wiersholm-partner Bettina Banoun: – Jeg har aldri hatt så stor pågang noensinne 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også