Da ektemannen skulle starte i et advokatfirma, måtte statsråden be om en habilitetsvurdering

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) er gift med ansatt i advokatfirma i Bergen.
HABILITETSVURDERING: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (AP) under en muntlig spørretime i stortinget i april.
HABILITETSVURDERING: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (AP) under en muntlig spørretime i stortinget i april.

I januar fikk Nils-Olav Nøss seg jobb som advokatfullmektig i Adi Advokater. Ifølge Adi Advokaters nettside har Nøss spesialisert seg innenfor både individuell og kollektiv arbeidsrett, med særlig fokus på EØS-rettslige problemstillinger. 

Han har erfaring som personvernombud i en arbeidstakerorganisasjon, og har også bred erfaring fra både offentlig og privat virksomhet, som folkevalgt og styremedlem i en rekke selskaper, forteller advokatfirmaet videre.

Nøss er for øvrig gift med arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). Ifølge TV2 ba statsråden om en vurdering av habilitet den 5. desember 2022 i tilknytning til at Nøss skulle tiltre i advokatfirmaet.

Vurderingen angir forhold som må vurderes i eventuelle fremtidige saker knyttet til advokatfirmaet, skriver statsråden, ifølge nettstedet.

Stortingets kontrollkomite har åpnet sak om regjeringsapparatets håndtering av habilitetsregelverk etter en rekke habilitetssaker i sommer.

Mjøs Persen byttet i mars i fjor departement. Hun var tidligere olje- og energiminister, og da hun ble utnevnt til dette uttalte Nøss til E24

– Vi har jo vært innstilt på en pendlertilværelse for Marte siden hun fikk plass på Stortinget, og det gjør at vi må planlegge hverdagen litt annerledes i tiden som kommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også