Mener Elden-advokat Kari Nessa Nordtun er Arbeiderpartiets neste statsministerkandidat

Nordtun sier hun nå skal vurdere om hun fortsatt skal satse på politikken eller gå tilbake som advokat.
VURDERER VEIEN VIDERE: Kari Nessa Nordtun. | Foto: Carina Johansen/NTB
VURDERER VEIEN VIDERE: Kari Nessa Nordtun. | Foto: Carina Johansen/NTB

Arbeiderpartiet, med med Elden-advokat og sittende ordfører Kari Nessa Nordtun i spissen, gjorde sitt beste valg i Stavanger på 40 år. Likevel ble det borgerlig flertall, og det betyr at bransjekollega Sissel Knutsen Hegdal (H) mest sannsynlig blir Stavangers nye ordfører.

Statsviter Svein Tuastad ved Universitetet i Stavanger mener imidlertid at Nordtun har potensiale til å bli noe langt større enn ordfører.

– Ap sitter på gull. Kari Nessa Nordtun er Aps neste statsministerkandidat, hvis hun vil, sier han til Stavanger Aftenblad

Politisk kommentator i TV2, Aslak Eriksrud, er enig med Tuastad.

– Nordtun har vist at hun har gode lederegenskaper, gjennomføringskraft og en evne til å bygge lag og skape allianser. Og så har hun en stor personlig popularitet. Hun tikker av på alle boksene som trengs for å være statsministerkandidat, sier Eriksrud, som likevel understreker at det er fortsatt tidlig å snakke om henne som partileder og statsministerkandidat.

Nordtun sier hun må ta noen runder med seg selv og familien, om hun fortsatt skal satse på politikken eller gå tilbake til yrket som advokat, når ordførervervet nå antakelig glipper. 

Hun kommenterer uttalelsene fra Tuastad og Eriksrud slik:

– Det er hyggelig at de spekulerer i det. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også