Bekreftet: Advokat Arne Sekkelsten blir ordfører i Fredrikstad

Arne Sekkelsten fra Høyre inntar ordførerstolen i Fredrikstad. Dermed får Østfold-byen sin første Høyre-ordfører på 100 år.
NY ORDFØRER: Arne Sekkelsten (H) er ny ordfører i Fredrikstad. | Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre
NY ORDFØRER: Arne Sekkelsten (H) er ny ordfører i Fredrikstad. | Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre
NTB/Stian Olsen

Høyre har inngått en avtale med Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, med valgteknisk avtale med Pensjonistpartiet, skriver Fredriksstad Blad.

– Det er en avtale som gir oss flertall i bystyret. Det er dermed klart at Arne Sekkelsten er byens nye ordfører, får avisen opplyst.

Høyre fikk sammen med Frp, KrF og Venstre 25 av 53 plasser i bystyret etter valget. De måtte dermed få med seg enten Pensjonistpartiet eller det nye Industri- og næringspartiet (INP).

Sekkelsten, som jobber primært med generelle forretningsjuridiske problemstillinger og spesielt med tvisteløsning, ble en del av Lex Advokater i juni 2014. Foretaket ble imidlertid meldt oppløst i juni i år, etter man i 2022 gikk tilbake til et kontorfellesskap av praktiske hensyn.

– Vi trodde vi ville oppnå mange stordriftsfordeler ved å gå inn i et AS, men fant ut at med kun tre, så ble vi litt for få til å oppnå noen særlig effekt. Vi hadde tenkt å jobbe aktivt for å bli flere, men så tok dette ordførerkandidat-vervet såpass mye tid, at det ikke lot seg gjøre å jobbe opp mot det, har Sekkelsten tidligere uttalt til AdvokatWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også