To advokater med i arbeidsgruppe for Nærings- og fiskeridepartementet

Arbeidsgruppen skal komme med sine råd om mulige løsninger for større åpenhet om aksjeeiere. 
HØRINGSGRUPPE: Malin Tønseth fra Simonsen Vogt Wiig og Marianne Støkken Pilgaard fra PwC er med i Nærings- og fiskeridepartementets nye arbeidsgruppe. | Foto: Simonsen Vogt Wiig/PwC
HØRINGSGRUPPE: Malin Tønseth fra Simonsen Vogt Wiig og Marianne Støkken Pilgaard fra PwC er med i Nærings- og fiskeridepartementets nye arbeidsgruppe. | Foto: Simonsen Vogt Wiig/PwC

Næringsminister Jan Christian Vestre vil gjøre det enklere å finne informasjon om hvem som eier aksjer i norske selskaper. I dag lanserte Vestre nye tiltak for å skape større åpenhet, skriver Nærings og fiskeridepartementet i en pressemelding. 

Departementet jobber med et høringsnotat om mulige løsninger for større åpenhet. 

– Arbeidet med en mulig løsning for å skape større åpenhet er komplekst, og jeg er opptatt av å få innspill og anbefalinger fra flere aktører. Jeg har satt ned en arbeidsgruppe som skal gi anbefalinger om hvilke utfordringer vi må ta hensyn til, hvilke muligheter som finnes, og hvordan rammene bør være. Slik kan vi legge til rette for større åpenhet, men uten at det går på bekostning av andre, viktige hensyn, sier Vestre i meldingen. 

Med i arbeidsgruppen finner vi advokatene Malin Tønseth og Marianne Støkken Pilgaard. 

Tønseth er partner i Simonsen Vogt Wiig og skal lede arbeidsgruppen. Hun har sin kompetanse innen IKT-rett, personvern og informasjonssikkerhet, samt cyberrisk og hendelseshåndtering. Pilgaard kommer fra PwC, hvor hun er advokat og ansvarlig for compliance og svindelrisiko, herunder anti-korrupsjon. 

Arbeidsgruppen skal komme med sine råd i løpet av juni 2024, og ministeren tar sikte på å sende høringsnotatet på høring i løpet av 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også