AdvokatWatch

Mener mange revisjonsoppgaver vil bli digitalisert: – Det gjør at vi kan bruke mer tid på å gjøre større analyser

Marte Møller Garthus mener revisorbransjen går en spennende tid i møte, når det kommer til digitalisering.

Marte Møller Garthus. | Foto: PwC

– Mange av de tradisjonelle revisjonsoppgavene vil bli digitalisert og automatisert, sier Marte Møller Garthus, som er revisor i PwC.

Det sier Marte Møller Garthus, som har jobbet i PwC siden 2014 og som i dag også har rollen som senior manager, til selskapets hjemmeside i intervjuet «Revisjon i 2022 – mer tech og ingen rød penn».

– Det gjør at vi kan bruke mer tid på å gjøre større analyser, se på utvikling og trender, noe som er vel så interessant for kundene. Det er veldig spennende for oss som jobber med revisjon, sier hun videre.

Lars Erlend Leganger, som er AI-direktør i PwC, mener det finnes «et enormt potensial for datadrevet innovasjon og effektivisering».

– Innenfor forskjellige bransjer har kunder mange felles revisjonsbehov. Hvis du klarer å bygge noe i revisjon som helt eller delvis automatisk løser slike behov, kan det handle om millioner av kroner i spart arbeidstid, har Leganger sagt om fremtidens bransje.

PwC, EY, Deloitte, KPMG, BDO og RSM økte for øvrig sin markedsandel i revisjonsbransjen, målt i omsetning, fra 78,4 prosent i 2019 til 79,1 prosent i 2020, ifølge Revisorforeningen.

– Revisjonsbransjen vokser raskt, både i omsetning og antall ansatte, sier administrerende direktør Karen Kvalevåg.

De store revisjonsselskapene fortsetter å ta markedsandeler 

Skattetallene: Revisjonspartnere i PwC tapetserer pallen

– Kan handle om millioner av kroner i spart arbeidstid 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch