Skal kjøpe revisjonstjenester for millionbeløp – nå er konkurransen lyst ut på nytt

Den første konkurransen ble avlyst fordi selskapet bak så seg nødt til å gjøre en vesentlig og nødvendig endring i et krav til leverandørene.
AtB er et kollektivselskap som eies av Trøndelag fylkeskommune. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
AtB er et kollektivselskap som eies av Trøndelag fylkeskommune. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Det er kollektivselskapet AtB, som i sin helhet eies av Trøndelag fylkeskommune, som gjennom en rammeavtale skal sikre lovpålagt revisjon av selskapet, samt andre rådgivnings- og attestasjonstjenester på relevante fagområder.

Kontrakten har en varighet på fem år fra den signeres, med mulighet for forlengelse i inntil to år, og en estimert verdi på 4,5 millioner kroner.

Konkurransen er nå utlyst for andre gang, etter at den første konkurransen ble avlyst med øyeblikkelig virkning i begynnelsen av desember.

AtB hadde stilt som krav at leverandøren skulle kunne vise til minimum tre oppdrag med lovpålagt revisjon av foretak som definert som store i henhold til regnskapsloven. Dette kravet så selskapet seg nødt til å endre.

«Årsaken til endringen av kvalifikasjonskravet er fordi det setter en uforholdsmessig høy terskel for kvalifisering sett opp mot leveransen iht. kontrakten», skrev selskapet i en kunngjøring.

«En slik endring er å regne som vesentlig, da det vil kunne ha påvirket deltagelsen i konkurransen dersom endringen hadde vært en del av den opprinnelige kunngjøringen. Endringen er nødvendig og det foreligger dermed en plikt for AtB å avlyse konkurransen», het det videre i kunngjøringen fra 1. desember.

I den nye utlysningen heter det at leverandøren skal ha minimum tre oppdrag med lovpålagt revisjon av foretak som er større enn foretak definert som små i henhold til regnskapsloven.

Fristen for å komme med tilbud er 23. januar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også