Finanstilsynet mener revisjonspartner i PwC gjorde «grove og gjentatte pliktbrudd»

Nå kan revisjonspartneren miste autorisasjonen.
UENIG: PwC er uenig i vedtaket, og vil påklage det | Foto: Stian Olsen
UENIG: PwC er uenig i vedtaket, og vil påklage det | Foto: Stian Olsen

Direktøren for foreningen Rhipto Rapid Response ble i januar i fjor pågrepet av Økokrim, og siktet for grovt bedrageri av 56,9 millioner kroner i bistandspenger. 

Pengene ble utbetalt i form av tilskudd fra Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet som krever tilbakebetaling av store summer.

Etter henvendelse fra sistnevnte departement, har Finanstilsynet også gransket saken. Tilsynet vil at en PwC-partner, som reviderte regnskapet til Rhipto Rapid Response, skal miste autorisasjonen. Det går frem av vedtak som Aftenposten sitter på.

Finanstilsynet mener den aktuelle revisoren har gjort «grove og gjentatte pliktbrudd». I vedtaket vises det blant annet til at revisoren har hatt mangelfull forståelse av Rhipto Rapid Responses virksomhet og avtalen med de to departementene.

Kommunikasjonsdirektør i PwC, Rune Sjøhelle, sier til avisen at både selskapet og oppdragsansvarlig revisor er uenig i vedtakets premisser og konklusjoner. Det vil bli påklaget, opplyser selskapet.

– PwC og ansvarlig revisor mener tilskuddsmidlene er blitt gjort rede for og ikke blitt benyttet til andre formål enn utføring av de ulike prosjektene, sier Sjøhelle.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også