Britisk finanstilsyn kritiserer BDO og Mazars: – Uakseptabelt at feil gjentas

Financial Reporting Council (FRC) er misfornøyd med resultatene av flere stikkprøver, selv om begge firmaene kommer bedre ut av det enn sist.
FINANSSENTRUM: London. | Foto: Kin Cheung / AP Photo
FINANSSENTRUM: London. | Foto: Kin Cheung / AP Photo

FRC har gjennomført tilsyn hos alle de syv revisjonsfirmaene i Storbritannia som tilsynet har plassert i «Tier 1», med et særlig fokus på BDO og Mazars.

«Etter uakseptable inspeksjonsresultater i 2021/22, har vi gjennomført et enda større antall stikkprøver hos begge firmaene. Denne gangen var det 69 og 56 prosent av de gjennomgåtte revisjonsoppdragene hos BDO og Mazars som kun behøvde mindre forbedringer. Selv om disse resultatene er bedre enn i fjor, og antallet oppdrag som trenger betydelige forbedringer også faller, er resultatene fortsatt dårligere enn konkurrentenes», skriver FRC.

Deloitte og PwC kommer best ut av stikkprøvene blant «De fire store». 82 prosent av oppdragene som ble undersøkt hos de to selskapene behøvde kun mindre forbedringer. For EYs del var det tilsvarende tallet 80 prosent, mens 74 prosent av oppdragene til KPMG oppnådde samme rangering.

Hos Grant Thornton oppnådde alle oppdragene den beste rangeringen.

FRC gleder seg over at både BDO og Mazars gjør det bedre enn i fjor, men viseadministrerende direktør Sarah Rapson sier at tilsynet er skuffet over at det fortsatt er «betydelige deler av arbeidet deres» som må forbedres, og varsler at tilsynet vil følge med de to firmaene også i tiden som kommer.

Tilsynet omtaler det som «uakseptabelt» at det er avdekket flere feil som selskapene er blitt gjort oppmerksomme på før, men som gjentar seg.

Både BDO og Mazars uttaler seg om FRCs funn i Financial Times.

– Vi er skuffet over feil gjentar seg, men vi visste at det vil ta tid før investeringene og forbedringene vi har gjennomført får fullt gjennomslag og viser seg i inspeksjonsresultatene, sier revisjonsleder Scott Knight i BDO.

– Selv om vi er skuffet over antallet revisjonsoppdraget som behøver forbedringer, blir vi oppmuntret av at tiltakene vi har gjennomført siden finansåret 2021 har begynt å ha en positiv effekt på kvaliteten, sier Mazars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også