Deloitte sier nei for å spare sine ansatte

Deloitte sier de har sett seg nødt til å takke nei til anbudsprosesser, fordi selskapet ønsker å skåne sine ansatte mot overbelastning på jobb.
SIER NEI: Deloitte-partner Mats Nordal vil ikke at revisorene i Deloitte skal jobbe for mye. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB / Deloitte
SIER NEI: Deloitte-partner Mats Nordal vil ikke at revisorene i Deloitte skal jobbe for mye. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB / Deloitte

Partner i Deloitte, Mats Nordal, forteller til Finansavisen at de har brukt mye ressurser på å få bukt med gamle, og det han selv beskriver som inngrodde tradisjoner. Nå er det ikke nødvendigvis sånn at det er om å gjøre å jobbe flest timer for å klatre oppover karrierestigen.

Nordals ønske er at strategien om å beskytte sine ansatte mot for mye arbeid kan gjøre Deloitte ekstra attraktive blant jobbsøkere.

– Tidligere hadde vi vondt for å si nei til nye oppdrag, men de siste årene har vi sagt nei til å være med på flere anbudsprosesser. Begrunnelsen er rent kapasitetsmessig. Medarbeiderne våre skal ikke brukes opp på veien, sier Nordal til avisen.

Revisorbransjen har slitt med å rekruttere nok folk de siste årene. Frem til 2026 har de fem store alle som mål å ansette 200 nyutdannede hvert år. 

Nordal mener Deloitte må være tydelige på hva som skal til for å nå opp og frem i selskapet.

– Vi må må være klare på hva som skal til for å bli manager eller partner i Deloitte, og vi må i større grad prøve å forstå hva våre medarbeidere er ute etter. Dette kan være krevende på en arbeidsplass der du har alle generasjoner, som har ulike behov og forventninger, sier han til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også