Tilsynsrådet tillater hjemmekontor for advokatfullmektiger - også etter pandemien

Erfaringer fra pandemien og teknologiutvikling de siste årene, gjør at Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mykner opp regler rundt bruk av hjemmekontor for advokatfullmektiger.
Den nye retningslinjen knyttet til hjemmekontor ble besluttet i Tilsynsrådets styre 30. september. | Foto: Colourbox
Den nye retningslinjen knyttet til hjemmekontor ble besluttet i Tilsynsrådets styre 30. september. | Foto: Colourbox

Det opplyste Tilsynsrådet i en pressemelding onsdag.

Tilsynsrådet har praktisert kravet slik at advokatfullmektigen må ha vært fysisk til stede på prinsipalens kontor for å få kravet om to års praksistid godkjent ved søknad om advokatbevilling. Hjemmekontor har ikke vært tillatt - inntil nå.

«Som en følge av de regler og retningslinjer som ble innført under koronapandemien har Tilsynsrådet tillatt advokatfullmektiger å arbeide, og opparbeide seg praksistid, fra hjemmekontor», heter det i pressemeldingen.

«På bakgrunnen av de erfaringene man har fått med hjemmekontor under pandemien, sammenholdt med de siste årenes teknologiutvikling, finner Tilsynsrådet at det er grunnlag for en viss oppmykning av praktisering av kravet om at advokatfullmektigen til enhver tid skal være fysisk til stede på prinsipalens kontor», står det videre.

Tilsynsrådet understreker imidlertid at de ikke vil akseptere ordninger, der advokatfullmektiger har fast hjemmekontor.

«Det innebærer at advokatfullmektigen fortsatt må være fysisk til stede på prinsipalens kontor en vesentlig del av arbeidstiden», skriver Tilsynsrådet.

Tilsynsrådet skriver avslutningsvis at prinsipalen må følge opp advokatfullmektigen ved bruk av for eksempel elektronisk kommunikasjon, når det tas i bruk hjemmekontor. Dette for at hensynet til fullmektigens læring og prinsipalens kontroll ivaretas.

Wikborg Rein har lagt frem nye retningslinjer for hjemmekontor 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også