Nedsetter aksjonskomité

Under et seminar i regi av Forsvarergruppen i helgen, foreslo advokat Frode Sulland å aksjonere ved å stoppe alle straffesaker i Høyesterett. I kjølvannet av forslaget har hovedstyret i Advokatforeningen nedsatt en egen komité, som skal planlegge en aksjon.
Leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas. | Foto: Monica Kvaale/Advokatforeningen
Leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas. | Foto: Monica Kvaale/Advokatforeningen

«Streiken innebærer at forsvarere som har straffesaker for Høyesterett oppfordres til ikke å gjennomføre forsvareroppdraget.», skriver Advokatforeningen på sine egne nettsider.

Ifølge Advokatforeningens leder, Jon Wessel-Aas, er målet med aksjonen tredelt.

- Vi ønsker å få forhandlingsrett om rettshjelpssatsen, å få en rettshjelpssats som er bærekraftig, og å reversere halveringen av reisesalæret, en ordning som rammer spesielt hardt i distriktene, sier Wessel-Aas til Advokatforeningens medlemsblad, Advokatbladet.

Den avgåtte Solberg-regjeringen foreslo å videreføre salærsatsen i 2022 på 1085 kroner til offentlig oppnevnte advokater.

Aas sier aksjonen vil starte hvis ikke Støre-regjeringen innfrir noen av kravene tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for Stortinget, som legges fram innen 10. november.

Advokatforeningens leder understreker at søkelyset er først og fremst på rettshjelpsatsen og vilkårene, samt mennesker som har krav på rettshjelp, og dreier seg ikke om vilkårene til de faste forsvarerne som går i Høyesterett.

Aksjonskomiteen består av advokatene Frode Sulland, Marius Dietrichson, Mette Yvonne Larsen, Cecilie Nakstad, Line Karlsvik og Camilla Hagen.

Slik reagerer Advokatforeningen på regjeringens budsjettforslag

Mener advokater bør få fortsette med eiendomsmegling

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også