AdvokatWatch

– Dette handler ikke om lønn

Advokatforeningens kretsstyrer i Vestfold samt Østfold og Follo støtter opp om en eventuell streikeaksjon for å få høynet rettshjelpssatsen.

Advokat Ann-Iren Skjelbred sitter i Advokatforeningens kretsstyre for Vestfold. | Foto: Advokatfelleskapet Thomassen

I forrige uke ble det kjent at Advokatforeningen varsler streik i kjølvannet av at den avtroppende regjeringen foreslo å videre rettshjelpssatsen, som i dag er på 1085 kroner.

«Streiken innebærer at forsvarere som har straffesaker for Høyesterett oppfordres til ikke å gjennomføre forsvareroppdraget.», skrev Advokatforeningen på sine egne nettsider.

Ifølge leder av Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas, vil streikeaksjonen starte hvis den nye regjeringen ikke kommer Advokatforeningen i møte når tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet legges frem 8. november.

Ann-Iren Skjelbred er advokat i Advokatfellesskapet Thomassen i Tønsberg, og sitter i Advokatforeningens kretsstyre for Vestfold. Hun er krystallklar på hva aksjonen dreier seg om.

– Dette handler ikke om lønn til advokater. Det handler om grensen for fri rettshjelp til mannen i gata som vi mener er altfor lav, sier hun til Vestviken24.

Skjelbred viser til at advokater som bistår stat og kommune får en langt høyere timepris enn de som bistår privatpersoner.

– Det handler om skjevhet og ulikhet for loven, sier hun, som mener skjevheten vil føre til at advokater ikke ønsker å bistå i offentlige saker.

Skjelbred har praktisert som advokat siden 2012, og tar hovedsakelig på seg oppdrag innenfor straffe- og barnevernrett, ifølge hjemmesiden til Advokatfellesskapet Thomassen.

Hun var i perioden 2015-2017 advokat og partner hos Advokatfirmaet Elden.

Også Advokatforeningen Østfold og Follo Krets støtter opp om streikeaksjonen hvis det blir nødvendig.

– Grunnen til at vi kun retter streiken mot Høyesterett, er for å skåne publikum som søker rettshjelp, sier leder for kretsstyret, Lars Winsvold, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Winsvold er advokat og partner i Advokathuset Justisia på Grålum i Sarpsborg.

– Det har vært en drøm gjennom noen år å drive for meg selv igjen

– Arbeidshverdagen min har blitt videreført som under pandemien

Sjekk denne grafen: Resultatet for advokatfirmaet skjøt fart etter et grep i 2018 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch