– Vi reagerer på handlemåten til Elden. Dette er opplagt i strid med reglene for god advokatskikk

Partner Henrik A. Jensen i Legalis og Elden Advokatfirma er uenige om sistnevnte kan representere kjendismanager Erland Bakke.
Henrik A. Jensen grunnlegger og partner i Legalis. | Foto: Torstein Bøe / NTB
Henrik A. Jensen grunnlegger og partner i Legalis. | Foto: Torstein Bøe / NTB

I forrige måned publiserte VG en større graveartikkel om kjendismanager Erland Bakke. I saken fortalte flere kjendiser og privatpersoner at de hadde vært utsatt for trakassering og søksmål fra Bakke.

Bakke avviste påstandene, og mente han var utsatt for kampanjejournalistikk.

En av personene som fortalte sin historie til VG var artisten Kim Wigaard. Ifølge Wigaard endte managerforholdet med Bakke i en falsk voldtektsanmeldelse og en påfølgende svertekampanje. Voldtektsanmeldelsen ble senere henlagt.

Onsdag skriver VG at Wigaard har vært representert av Elden Advokatfirma siden 2016, men at han i slutten av forrige måned fikk melding om at de ikke lenger kunne representere artisten. Ifølge avisen fikk Wigaard skriftlig beskjed fra advokatfirmaet om at det muligens hadde oppstått en interessekonflikt.

Ifølge VG hadde partner John Christian Elden representert Erland Bakke i fire uker da beskjeden kom.

John Christian Elden avviser overfor avisen at det foreligger en interessekonflikt. Hovedargumentet til Elden er at det ikke finnes en pågående sak hvor Wigaard og Bakke formelt er motparter. Han sier han eneste oppdrag i saken er mot VG, og at han aldri har «akseptert noe oppdrag fra Bakke om å kommentere eller gå inn i selve voldtektssaken».

John Christian Elden mener for øvrig at VG, ved å stille spørsmål rundt hans rolle, forsøker å påvirke han som aktør i rettsvesenet.

Kim Wigaard på sin side sier til VG at han er skuffet over Elden Advokatfirma. Han viser blant annet til at advokatfirmaet, som nå altså representerer Bakke, sitter på mye informasjon om artisten.

Wigaard har i etterkant hentet inn Henrik A. Jensen i Legalis som ny advokat. Jensen tok i forrige uke kontakt med Elden, der han ga uttrykk for at han mener Elden ikke kan representere Bakke.

– Vi reagerer på handlemåten til Elden. Dette er opplagt i strid med reglene for god advokatskikk, sier Jensen til VG.

Han er ny styreleder i Rogstad

Kravene mot Sjølies konkursbo har økt med i overkant av 20 millioner kroner

Fire positive koronatester etter seminar i regi av Advokatforeningen Trøndelag krets 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også