AdvokatWatch

Bank får millionbot i sak om advokatfirmas klientkonto

Sandnes Sparebank er ilagt et forelegg for uaktsomt brudd på finansielle sanksjoner på en million kroner. Ifølge banken omhandler forholdet en klientkonto tilhørende et norsk advokatfirma, som er underlagt samme regelverk.

Brynjar Meling sammen med mulla Krekar. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Saken er oppdatert tirsdag 15.11 klokken 16.05, med nye opplysninger om hvilket advokatfirma det gjelder, og hvem klientkontoen tilhører.

Banken skal ha tatt imot innskudd på advokatfirmaets klientkonto, skriver Sandnes Sparebank i en børsmelding.

«Banken tok umiddelbart kontakt med Økokrim for videre veiledning og fulgte alle råd som ble gitt. Banken sørget umiddelbart for at det ikke var mulig å overføre eller ta penger ut av klientkontoen, eller på noen måte disponere pengene. Forelegget er ilagt fordi banken ikke teknisk frøs klientkontoen raskt nok», heter det videre i meldingen.

Sandnes Sparebank vil ikke opplyse hvilket advokatfirma det dreier seg om.

– Vi ønsker ikke å uttale oss om kunder eller kunders klienter, skriver administrerende direktør Trine Stangeland i en SMS til AdvokatWatch.

Ifølge VG kom pengeoverføringen til Brynjar Melings advokatkontor og en klientkontor merket med «Najmuddin Faraj Ahmad» (kjent som mulla Krekar) i mai 2019.

Dette skal ha skjedd like før Krekar ble dømt til 12 års fengsel i Italia. Overføringen bestod av innsamlede midler, som skulle gå til betaling av Krekars italienske advokat, har NRK tidligere meldt.

– I motsetning til det som er lagt til grunn fra norske myndigheters side, så får ikke Krekar fri rettshjelp. Først avslår man hans søknad om fri rettshjelp i Norge, så sender man mannen til Italia. Så beslaglegger man de pengene som er samlet inn i Italia. Her gjør man det man kan for å bidra til å gjøre justismordet komplett, sa Meling til NRK i mai.

Stangeland bekrefter overfor VG at kontoen fremdeles er fryst, og at pengene fortsatt står på kontoen.

Sandnes Sparebank skriver i børsmeldingen at de er uenig i gebyret, men styret har ikke besluttet om de skal vedta forelegget eller ta saken til retten.

Fristen for å vedta forelegget er satt til 19. november.

– Å åpne kontor her var et enkelt valg. Jeg har bodd veldig lenge i Oslo, nå vil jeg ankre opp i byen jeg kommer fra

– Man møter ikke mange som har sympati for advokater

To partnere forlater Legal24: – Tiden er inne for å starte egen virksomhet  

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch