AdvokatWatch

Advokatfirma klager kommune inn til KOFA

Etter at Bodø kommune ga et oppdrag på opptil 400.000 kroner, uten å lyse det ut, har et advokatfirma klaget inn kommunen til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Rådhuset i Bodø kommune. | Foto: Heiko Junge/NTB

Det bekrefter Kristin Fagerheim Hammervik og Trond Ivan Blomsø fra advokatfirmaet Aga, hvor de begge er partnere, til Avisa Nordland.

Det er Hammervik og Blomsø som har skrevet klagen til KOFA.

– Det er et regelverk som skal følges, et regelverk som regulerer når og hvordan en kommune skal lyse ut tilbud og tjenester. Vi reagerer på at regelverket ser ut til å være brutt. Det skal ikke være slik at Bodø kommune fritt kan tilby oppdrag til eksisterende samarbeidspartnere, sier Blomsø.

Ifølge advokatduoen ville det vært naturlig for Aga å legge inn anbud, hvis de hadde fått muligheten.

De to advokatene ønsker nå at KOFA tar saken til behandling, og at klageorganet er enige i at arbeidsoppdraget burde vært ute på anbud, skriver avisen.

Kommunedirektør Kjell Hugvik i Bodø mener advokatene nærmest slår inn åpne dører.

– Kommunen har allerede konstatert å ha gjort en feil ved denne anskaffelsen og det beklager vi på det sterkeste. Vi tar saken på største alvor og har iverksatt tiltak for å sørge for at vi har god etterlevelse av regelverket ved anskaffelser, sier Hugvik til avisen.

Advokatfirma har inngått sponsoravtale med landslagshopper

Tolv år etter at den ble lansert, vil departementet gjøre det obligatorisk for alle advokater å bruke elektronisk skjemaløsning

Justisministeren varsler rask reversering av domstolsreformen 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch