Kommune fikk omfattende juridisk bistand av Thommessen da to sluttavtaler på til sammen 3,7 mill. ble forhandlet frem

Setterådmannen i Austevoll kommune har fremforhandlet sluttavtaler med to ansatte. Avtalene koster 4,6 millioner kroner, inkludert 875.000 kroner til advokatbistand.
Foto: Stian olsen
Foto: Stian olsen

Det var i november i fjor at to kommunalsjefer i kommunen utenfor Bergen fikk pålegg om hjemmekontor, først i én uke og totalt i fem uker. Pålegget var ikke koronarelatert, opplyser de to ansatte til Bergens Tidende. De to er de samme som i fjor beskyldte rådmannen i Austevoll for «uforsvarlig arbeidsmiljø».

Thommessen gjorde en vurdering av varselet de to fremsatte i 2020, som handlet om rådmannens lederstil og som skildret en arbeidshverdag varslerne fryktet ville gå utover de ansattes helse.

Kommunestyret vedtok siden at det fremdeles hadde full tillit til rådmannen. I november i år leverte rådmann Bjarte Madsen sin oppsigelse. Årsaken var nettopp arbeidsmiljøutfordringer.

Kommunestyret ønsket å beholde Madsen og ba setterådmann Eli Glambek tre inn for å følge opp arbeidsmiljøet. Thommessen ble engasjert til å bistå henne. Det var dagen etter at kommunestyret vedtok dette i et møte, at to ansatte fikk pålegg om hjemmekontor.

Setterådmann Glambek vil ikke kommentere den konkrete saken overfor BT, og mener det i styringsretten er rom til å pålegge ansatte hjemmekontor, så fremt det er hensiktsmessig.

Hun avviser at det har sammenheng med varslingssaken i fjor.

Nå har setterådmannen fremforhandlet sluttavtaler med de to kommunalsjefene. De får henholdsvis to millioner kroner og 1,7 millioner kroner i etterlønn, mens 875.000 kroner har gått til advokatutgifter i saken, får Bergens Tidende opplyst.

Lokalavisen Marsteinen skriver at Glambek, under et kommunestyremøte tidligere denne måneden, fortalte at hun hadde jobbet med å finne en kjapp løsning, og at hun hadde fått omfattende juridisk assistanse av Thommessen.

15 medarbeidere rykker opp i Thommessen 

Coop vil foreløpig ikke si hva Thommessen-rapport har kostet

Thommessen bistod da SBB punget ut 4,6 milliarder kroner for 142 eiendommer 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også