AdvokatWatch

Kommune fikk omfattende juridisk bistand av Thommessen da to sluttavtaler på til sammen 3,7 mill. ble forhandlet frem

Setterådmannen i Austevoll kommune har fremforhandlet sluttavtaler med to ansatte. Avtalene koster 4,6 millioner kroner, inkludert 875.000 kroner til advokatbistand.

Foto: Stian olsen

Det var i november i fjor at to kommunalsjefer i kommunen utenfor Bergen fikk pålegg om hjemmekontor, først i én uke og totalt i fem uker. Pålegget var ikke koronarelatert, opplyser de to ansatte til Bergens Tidende. De to er de samme som i fjor beskyldte rådmannen i Austevoll for «uforsvarlig arbeidsmiljø».

Thommessen gjorde en vurdering av varselet de to fremsatte i 2020, som handlet om rådmannens lederstil og som skildret en arbeidshverdag varslerne fryktet ville gå utover de ansattes helse.

Kommunestyret vedtok siden at det fremdeles hadde full tillit til rådmannen. I november i år leverte rådmann Bjarte Madsen sin oppsigelse. Årsaken var nettopp arbeidsmiljøutfordringer.

Kommunestyret ønsket å beholde Madsen og ba setterådmann Eli Glambek tre inn for å følge opp arbeidsmiljøet. Thommessen ble engasjert til å bistå henne. Det var dagen etter at kommunestyret vedtok dette i et møte, at to ansatte fikk pålegg om hjemmekontor.

Setterådmann Glambek vil ikke kommentere den konkrete saken overfor BT, og mener det i styringsretten er rom til å pålegge ansatte hjemmekontor, så fremt det er hensiktsmessig.

Hun avviser at det har sammenheng med varslingssaken i fjor.

Nå har setterådmannen fremforhandlet sluttavtaler med de to kommunalsjefene. De får henholdsvis to millioner kroner og 1,7 millioner kroner i etterlønn, mens 875.000 kroner har gått til advokatutgifter i saken, får Bergens Tidende opplyst.

Lokalavisen Marsteinen skriver at Glambek, under et kommunestyremøte tidligere denne måneden, fortalte at hun hadde jobbet med å finne en kjapp løsning, og at hun hadde fått omfattende juridisk assistanse av Thommessen.

15 medarbeidere rykker opp i Thommessen 

Coop vil foreløpig ikke si hva Thommessen-rapport har kostet

Thommessen bistod da SBB punget ut 4,6 milliarder kroner for 142 eiendommer 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch