Brukte 175.000 kroner på advokatutgifter da avskjedigelsen av Eikrem ble behandlet

NTNU har nå brukt over 4,2 millioner kroner på advokater i Eikrem-saken.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Universitetsavisa har fått innsyn i de siste advokatregningene NTNU har mottatt for arbeidet med det som er kjent som Eikrem-saken. Regningene viser at universitetet brukte 175.000 kroner på advokater fra Hjort i forbindelse med styremøtet 1. og 2. desember.

Partene inngikk en sluttavtale søndag 2. desember, og satte med det strek over det som har vært både en lang og kostbar konflikt.

NTNU besluttet sommeren 2021 å gi førsteamanuensis Øyvind Eikrem sparken, med begrunnelse i brudd på tjenesteplikter og lojalitetsplikten. Beslutningen kom i kjølvannet av en 15 måneder lang advokatgranskning som ble utført av Simonsen Vogt Wiig.

I oktober ble det klart at NTNU hadde brukt tre millioner kroner på advokater i forbindelse med personalsaken. 1,4 millioner kroner var fakturert av Simonsen Vogt Wiig, mens 1,6 millioner kroner var fakturert av Arntzen de Besche, skrev Universitetsavisa da.

Nå er det klart at NTNU også har brukt 1,2 millioner kroner på advokatbistand fra Hjort, inkludert 175.000 kroner på de to dagene i desember. Managing partner Anne Marie Due, partner Kristian Brandt og advokat Håvard Nybakk Vang er blant dem fra Hjort som har jobbet med saken, viser fakturaene Universitetsavisa har fått.

Advokatkostnadene totalt er dermed oppe i 4,2 millioner kroner.

Har hittil brukt tre millioner kroner på advokater

Advokatfirma tildelt rammeavtale med NTNU 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også