Jan Fougner bistår Gjerdrum kommune

Øst politidistrikt har siktet Gjerdrum kommune for uaktsomhet i årene før skredkatastrofen. Kommunen har hentet inn Wiersholm-partner Jan Fougner som sin rådgiver og advokat.
Jan Fougner er rådgiver for Gjerdrum kommune. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Jan Fougner er rådgiver for Gjerdrum kommune. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var onsdag kveld det ble kjent at Øst politidistrikt har tatt ut siktelse mot Gjerdrum kommune etter kvikkleireskredet i desember 2020.

Ifølge en pressemelding fra kommunen er Fougner hentet inn som rådgiver denne vinteren, men han blir nå også kommunens advokat.

«Når kommunen nå har status som siktet, er det også klart at kommunen har behov for et juridisk forsvar. Fougner vil fra nå ha rollen som kommunens forsvarer.», skriver kommunen.

I pressemelding forteller Fougner at kommunen ikke på noe tidspunkt har vært forbeholdt at den ikke bare var vitne, men selv kunne være gjenstand for strafferettslig forfølging.

Torsdag møtte Gjerdrums ordfører og Fougner pressen i kulturhuset i Gjerdrum. Ifølge Romerikes Blad sa Fougner dette til pressen om politiets håndtering av saken:

– Jeg ble engasjert av kommunen for et par uker siden. 27. januar tok jeg kontakt med politiet for å få en tilbakemelding på deres arbeid med undersøkelsessaken. Inntil da var det ingen indikasjoner på at kommunen var mistenkt for noe. Samme dag fikk vi beskjed om siktelsen. Settingen rundt siktelsen er ekstraordinær og slo ned som en bombe.

Avisen skriver videre at Fougner ikke tror denne saken havner i rettssalen.

Fougner har vært partner i Wiersholm siden 1994. Han er spesialist på prosedyre og arbeidsrett og har omfattende erfaring fra en rekke høyprofilerte saker som involverer rettslig, politisk og omdømmemessig risiko.

Jan Fougner gransker varslingssak – utsetter levering av rapport

Satte av 1,5 mill til å granske varslingssak - advokatregning blir betydelig dyrere

Wiersholm har inngått millionkontrakt med fylkeskommune: Jan Fougner skal granske arbeidsmiljøet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også