Ræder-partner Jøran Kallmyr skal representere SMB Norge i skjenkestopp-sak mot staten

Styret i interesseorganisasjonen har engasjert Ræder-partner Jøran Kallmyr.
Den tidligere Frp-politikeren Jøran Kallmyr var justisminister i Solberg-regjeringen fra 29. mars 2019 til 24. januar 2020, da han gikk ut av regjering. | Foto: Ræder
Den tidligere Frp-politikeren Jøran Kallmyr var justisminister i Solberg-regjeringen fra 29. mars 2019 til 24. januar 2020, da han gikk ut av regjering. | Foto: Ræder

– Skjenkeforbudet rammet mange småbedrifter svært hardt og vi kan ikke se at regjeringen har dokumentert at forbudet var et nødvendig tiltak for å redusere smittespredningen, sier Jøran Kallmyr, som er partner og advokat i Ræder, til E24.

Nå skal han sende søksmålsvarsel til Helsedepartementet på vegne av SMB Norge, som har varslet et mulig massesøksmål mot staten. Organisasjonen mener at Støre-regjeringens skjenkestopp utgjorde et uforholdsmessig inngrep overfor deres medlemmer.

SMB Norge er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter. Organisajonen arbeider for å ivareta mindre bedrifters interesser og levevilkår, og har i dag ca. 5500 medlemsbedrifter.

Nå har organisasjonen altså hyret Kallmyr i skjenkestopp-saken.

Den tidligere Frp-politikeren var justisminister fra 29. mars 2019 til 24. januar 2020, da han gikk ut av Erna Solbergs regjering.

NHO Reiseliv har også vurdert et mulig søksmål mot staten, men har kommet fram til at de ikke vil gå videre med saken nå, skriver Magne Kristensen, direktør for arbeidslivspolitisk avdeling, til E24.

Tre nye advokatfullmektiger til Ræder

Ny partner skal styrke Ræders posisjon innen skatt og corporate 

Trygve M. Gravdahl tatt opp som partner i Ræder etter 20 år: – Jeg trer inn som partner i et selskap jeg kjenner svært godt

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også