Advokatfirma må bytte navn for andre gang på kort tid

Et advokatfirma i Kristiansund byttet navn formelt i januar, men allerede nå må de igjen endre navn.
Advokatfirmaet i kontorfellesskapet Mellom i Kristiansund må skifte navn for andre gang på kort tid. | Foto: Google Street View
Advokatfirmaet i kontorfellesskapet Mellom i Kristiansund må skifte navn for andre gang på kort tid. | Foto: Google Street View

Advokatfirmaet Line Karlsvik endret formelt navn i januar til Advokatfirmaet Legalix, etter at Leonard Nesdal kom inn i firmaet som likeverdig partner med Karlsvik.

Advokatduoen bekrefter overfor Tidens Krav at de allerede nå må endre navnet på firmaet igjen. Årsaken til den andre navneendringen er at advokatfirmaet Legalis mener Legalix blir for likt deres eget navn.

Karlsvik og Nesdal har kontorer i Mellom kontorfellesskap i Kristiansund, hvor de nå må skifte ut skiltet med navnet. Karlsvik forteller til avisen at de har bestilt nytt skilt som kommer opp på samme sted.

Det nye navnet på advokatfirmaet blir Juridix.

– Vi var innom det navnet tidligere også, og skal leve greit med Juridix. Nå har vi trippelsjekket at ingen andre har et likt navn. Det er for øvrig ikke uvanlig at firmaer har navn som likner på hverandre i denne bransjen, for man vil at firmanavnet skal gjenspeile hva man jobber med, sier Karlsvik til Tidens Krav.

Karlsvik og Nesdal startet begge sin karriere som advokatfullmektiger i advokatfirmaet Velund & Co i 2017. Karlsvik jobbet der frem til hun startet for seg selv i 2020. Nesdal gikk over til advokatfirmaet Negota i 2019, før han ble likeverdig partner med Karlsvik høsten 2021.

Advokatfirmaet bistår i flere rettsområder, både for privatpersoner og næringslivet. Karlsvik jobber blant annet med barnefordeling, strafferett, barnevern, arv og skifte, og innen økonomiske oppgjør ved eiendomsoverdragelser. Nesdal har sjørett som sin spesialitet, og jobber mye med kontraktsrett og næringsliv.

Festspillene i Bergen mottok tilbud fra tre advokatfirmaer – nå er oppdraget tildelt

Innstillingen er klar: Dette kan bli det permanente rettsstedet for Hålogaland lagmannsrett i Finnmark

Advokatforeningen skal i møte med Konkurransetilsynet fredag 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også